Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Ηράκλειο: Ανθρώπινη πόλη, πιο συμβατή με την ψηφιακή τεχνολογία”, της Εύης Κουλούρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Εύη Κουλούρη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» και σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας και ομίλου επιχειρήσεων εστίασης.

Μιλώντας σαν εκπρόσωπος της νέας γενιάς και σαν υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη»  του Δημάρχου μας, Νίκου Μπάμπαλου, θα ήθελα να σταθώ στις προοπτικές που μας δημιουργεί η τεχνολογία της Πληροφορικής και η ψηφιακή μετάβαση.  Το διαδίκτυο, οι εφαρμογές,  τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, έχουν αντικαταστήσει συνήθειες και πρακτικές με τις οποίες, και οι παλιότεροι αλλά και εμείς οι νεότεροι, έχουμε μεγαλώσει. Έχοντας σπουδάσει και αποκτήσει πιστοποίηση στην Πληροφορική, μπορώ να σας πω ότι οι δυνατότητες που έχουμε στα χέρια μας από το λεγόμενο “ΙοΤ- Ιnternet Of Things” και την αξιοποίηση του είναι απεριόριστες και με τη σωστή και στοχευμένη χρήση τους, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα για το όφελος του δήμου και των κατοίκων των γειτονιών του Ηρακλείου Αττικής. Στο χέρι μας άλλωστε είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης μας να γίνει η γέφυρα της μετάβασης σε μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα, σύγχρονη και συμβατή με τη παγκόσμια τεχνολογική πραγματικότητα.

Σε αυτόν τον τομέα, έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη προσπάθεια από τον Νίκο Μπάμπαλο και τους συνεργάτες του στον δήμο, με ποικίλες ενέργειες όπως η διεξαγωγή σχετικών- και ανοικτών για τους πολίτες- εργαστήριων και ημερίδων με θέματα που αφορούν το ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας στην αστική ανάπλαση, η στρατηγική συνεργασία με τον Χρυσό Οδηγό για τη διαδικτυακή προβολή , τη χρήση εργαλείων digital marketing και την ψηφιακή ανάπτυξη των επιχειρήσεων τη τοπικής μας αγοράς , ενώ για το Κτήμα ΦΙΞ έχει δημιουργηθεί ένας up to date ιστότοπος στον οποίο μπορείς να περιηγηθείς στο κτήμα ακόμα και από τον υπολογιστή ή το smartphone σου. Σε αυτήν την πρωτοβουλία, λοιπόν, μπορώ με τις γνώσεις μου, την επιμόφωση και το ενδιαφέρον μου να συμβάλλω, ώστε να υλοποιηθούν καίριες αλλαγές και να αναπτυχθούν δράσεις, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα:

  • Την ανάπτυξη της ψηφιοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να απλοποιηθεί και να γίνει ταχύτερη, τα πιστοποιητικά που χρειάζεται ο καθένας να κατεβαίνουν άυλα στο κινητό του, να αποστέλλονται ηλεκτρονικά ενημερώσεις και ειδοποιήσεις που έχουν σχέση με προγραμματισμένα έργα, μέτρα για την κοινή ασφάλεια και τα όποια περιστατικά παραβατικότητας. Παράλληλα, με την ηλεκτρονική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ενισχυθεί η διαφάνεια κι η διαύγεια του Δήμου, και θα ενισχυθεί η αντικειμενική εικόνα του δημότη για το ποιος προσπαθεί και ποιος παλεύει για το δικαίωμά του για μια καλύτερη ζωή και πόλη.
  • Τη δημιουργία εφαρμογής (application) επικοινωνίας του δημότη με τη Δημοτική αρχή. Θα μπορεί να την εγκαταστήσει κάποιος, τόσο απλά, όπως τις αντίστοιχες για taxi ή για αγορές, στο κινητό του, και μέσα από αυτήν θα αναπτυχθεί μια σχέση αλληλεπίδρασης με την τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάθε πολίτης θα μπορεί, παράλληλα, να ενημερώνεται για άμεσα θέματα της καθημερινότητά του, ενδεικτικά αναφέρω αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω έργων ή ατυχημάτων, ελεύθερες θέσεις  parking σε ώρες αιχμής, πιθανές off season εκπτώσεις, προσφορές, happy hours κ.λπ. σε συνεργασία με τις τ επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς. Μια εφαρμογή που θα αποτελέσει την αφετηρία να γίνει και το Ηράκλειό μας «έξυπνη» πόλη, όπως τόσες και τόσες στον κόσμο.
  • Την επέκταση του επιδοτούμενου προγράμματος WIFI4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί τη δωρεάν πρόσβαση στο internet των πολιτών σε δημόσιους χώρους, πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, υπηρεσίες και μουσεία σε όλη την Ένωση και που χάρη σε αυτό μπορούμε να δώσουμε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολλά περισσότερα σημεία και φυσικά κατοικίες. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι χάρη σε αυτό το πρόγραμμα, αυτήν την ώρα στην Πάτμο 10 απόκεντροι οικισμοί αποκτούν δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ ο Δήμος Candelaria στην Τενερίφη, στις αρχές του Σεπτεμβρίου πέτυχε να εξασφαλίσει υψηλές ταχύτητες και δωρεάν πρόσβαση σε 5 γειτονικές κωμοπόλεις του.

Σίγουρα, η ψηφιακή μετάβαση του δήμου μας, δεν είναι μια υπόθεση που μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα με το πάτημα ενός κουμπιού. Είμαι αισιόδοξη όμως, ότι η «νέα γενιά, με τη νέα ματιά της» θα βοηθήσουμε ώστε σύντομα κάθε κάτοικος του Ηρακλείου μας, να μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα για την ποιότητα της καθημερινότητάς του, με το πάτημα συγκεκριμένων κουμπιών ή tabs στην οθόνη του Η/Υ ή του smartphone του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ