Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Κανένα παιδί χωρίς δώρο φέτος τα Χριστούγεννα – Μεγάλη συμμετοχή στη δράση του “Όλοι μαζί μπορούμε”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αγκαλιά τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη άνοιξαν οι Δήμοι στη δράση συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων που διοργάνωσαν σε συνεργασία με το “Όλοι μαζί μπορούμε”.

Ηράκλειο Αττικής

Παιχνίδια, παιδικά βιβλία, ρούχα, ποδήλατα και άλλα πολλά, ό,τι μπορεί να δώσει το χαμόγελο, κατέφθαναν συνεχώς στο υπόγειο του δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής το περασμένο Σάββατο, όλο το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συλλογής από τους ανθρώπους του Δήμου για τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Οι προσφορές θα διατεθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, στα ιδρύματα της τοπικής Μητρόπολης και σε άλλους φορείς που παράγουν κοινωνικό έργο.

«Κανένα παιδί χωρίς δώρο. Όλοι μαζί το καταφέραμε. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμπολίτες μας που προσέφεραν παιδικά παιχνίδια, ρούχα και προπάντων αγάπη στη δράση μαζί με το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Με τις προσφορές τους καταφέραμε να γεμίσουμε χαμόγελο όλα τα σπιτικά», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου, δημάρχου Ηρακλείου Αττικής. Στην δράση βοήθησε και το Σώμα Εθελοντών του Δήμου.

 

Μαρούσι

Η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση του Δήμου Αμαρουσίου και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» υπήρξε συγκινητική για τη συγκέντρωση δώρων για τα παιδιά της πόλης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου προσήλθαν δεκάδες πολίτες προσφέροντας παιχνίδια, βιβλία και άλλα δώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

 

 

Το «παρών» στην δράση έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τους πολίτες για κοινωνική τους ευαισθησία, υπογράμμισε: «Οι ημέρες αυτές είναι ημέρες αγάπης, είναι ημέρες αλληλεγγύης και προσφοράς και αυτή η δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», εδώ στο Μαρούσι έχει πάντα μεγάλη απήχηση και μεγάλη επιτυχία.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες έχομε συγκινητική συμμετοχή και ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας.
Όλοι μαζί μετουσιώνουμε το πνεύμα των Άγιων Ημερών σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και συγκεντρώνουμε παιχνίδια για όλα τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση. Ευχή όλων μας να μην χρειαζόταν, αλλά, δυστυχώς, αυτή είναι η κοινωνική πραγματικότητα και εμείς με όλες τις δυνάμεις στηρίζουμε αυτές τις δράσεις ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί να μην στερηθεί το δώρο του στις γιορτές.
Εύχομαι από καρδιάς καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο».

Τον συντονισμό της δράσης είχε ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος Κόνιαρης. Τη διανομή των δώρων που συγκεντρώθηκαν στα παιδιά θα αναλάβουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Στη δράση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης και μέλος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Φανή Λέκκα, η Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα και επίσης τα μέλη του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ανδρομάχη Τσουκαλά, Έφη Μανιάτη, Πόπη Μπρούτα και Σπύρος Οικονόμου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής της Ν.Δ. Χρήστος Μπελεγράτης και η Γραμματέας Μαριάννα Μαζαράκη.

 

 

Κηφισιά

Μεγάλη και συγκινητική, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ήταν η ανταπόκριση των πολιτών, στην εθελοντική δράση. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης του Δήμου προσφέροντας εκατοντάδες χριστουγεννιάτικα δώρα, παιχνίδια και παιδικά βιβλία. Τα χριστουγεννιάτικα δώρα που συλλέχθηκαν θα διανεμηθούν σε παιδιά ευπαθών ομάδων του Δήμου μέσω των Κοινωνικών Δομών της πόλης προκειμένου να χαρίσουν χαμόγελα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

 

 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, που συμμετείχε στη δράση δήλωσε: «Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” συγκέντρωσε χριστουγεννιάτικα δώρα, για τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζονται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσες και όσους προσέφεραν μια αγκαλιά δώρα για τα παιδιά των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συντελεστές και τους εθελοντές μας για τη συνδρομή τους. Όλος ο Δήμος μας, μια χριστουγεννιάτικη αγκαλιά μαζί με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!»

 

Χαλάνδρι

Η χαμηλή θερμοκρασία και η βροχή δεν απέτρεψαν εκατοντάδες πολίτες να προσέλθουν στο δημαρχείο Χαλανδρίου, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου και του «Όλοι μαζί Μπορούμε», ώστε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς χριστουγεννιάτικο δώρο.
Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες δώρα (βιβλία, επιτραπέζια και κάθε είδους παιχνίδια για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά), τα οποία θα διατεθούν στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και στα ιδρύματα του Χαλανδρίου.

 

Ο Δήμος Χαλανδρίου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους όπως και τον συμπολίτη μας Αντώνη Καραχάλιο που συνέδραμε εθελοντικά στην υλοποίηση της δράσης, και εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη!».

 

Λυκόβρυση – Πεύκη

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης υπήρξε συγκινητική για τη συγκέντρωση δώρων για τα παιδιά του Δήμου, ενόψει των εορτών. Στο Δημαρχείο προσήλθαν δεκάδες πολίτες προσφέροντας παιχνίδια, βιβλία, ενώ τη διανομή των δώρων που συγκεντρώθηκαν στα παιδιά αναλαμβάνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με βάση κοινωνικά κριτήρια.

 

 

Στη δράση συμμετείχε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης, που δήλωσε σχετικά: «Συγκινητική η προσέλευση των συμπολιτών μας στη Δράση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε συνεργασία με το Δήμο μας και την Κοινωνική μας Υπηρεσία, που από το Σάββατο το πρωί υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι προσέφεραν δώρα και παιχνίδια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την συνεισφορά τους και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας! Χρόνια πολλά σε όλους Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και Καλά Χριστούγεννα!»

Αγία Παρασκευή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής, το Σάββατο το πρωί (18/12/21) έδωσαν το παρών στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου και προσέφεραν τα δώρα τους έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να ζήσουν όπως τους αξίζει αυτή την εορταστική περίοδο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Νικόλαος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, κ. Νίκος Ζόμπολας, ενώ τη δική του προσφορά κατέθεσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο της πόλης.

 

 

Η συνολική προσφορά των δημοτών της πόλης μας άγγιξε τις 50 κούτες με παιχνίδια και βιβλία που θα χαρίσουν αμέτρητα γέλια και μεγάλη χαρά σε όλα τα παιδιά που το βράδυ της παραμονής θα πάρουν στα χέρια τους το δώρο των Χριστουγέννων.

Με την ολοκλήρωση της δράσης ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς τόνισε: «Είμαι πραγματικά περήφανος για το πώς ο κόσμος της Αγίας Παρασκευής αγκάλιασε αυτή τη δράση που έχει ως στόχο να κάνει όλα τα παιδιά να χαμογελάσουν αυτά τα Χριστούγεννα. Μπορεί να διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή, από πολλές απόψεις, αλλά για μία ακόμα φορά οι συμπολίτες μας έδειξαν τις ευαισθησίες τους. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε έναν μεγάλο όγκο παιχνιδιών και δώρων και ελπίζω ότι βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για να πετύχει αυτή η δράση. Στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, στον κόσμο που αψήφησε τις κάκιστες καιρικές συνθήκες και κατέθεσε την προσφορά του, στον φίλο μου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Κουμουτσάκο που ήταν για μία ακόμα φορά δίπλα μας, αλλά και σε όλους τους Εθελοντές που στάθηκαν στο πλευρό μας και έκαναν τα πάντα για να ολοκληρωθεί με επιτυχία μια σπουδαία δράση. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, χαμόγελα και ευτυχία».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ