Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Οι προσωπογραφίες των νέων Δημάρχων: Νίκος Μπάμπαλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα προφίλ όσων εξελέγησαν στους Δήμους του ευρύτερου Βορείου Τομέα

Είναι γεγονός ότι οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές στον ευρύτερο Βόρειο Τομέα ανέδειξαν κατά πλειονότητα νέα πρόσωπα στη θέση της δημοτικής αρχής αλλάζοντας το τοπίο που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, αλλαγή σκυτάλης έγινε σε 8 από τους 14 Δήμους με τους εξής να αναλαμβάνουν τις νέες ηγεσίες: Παναγιώτης Μανούρης (Δήμος Νέας Ιωνίας), Γιάννης Μυλωνάκης (Δήμος Αγίας Παρασκευής), Γιάννης Πισιμίσης (Δήμος Βριλησσίων), Βασίλης Ξυπολυτάς (Δήμος Κηφισιάς), Μάριος Ψυχάλης (Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης), Νατάσσα Κοσμοπούλου (Δήμος Πεντέλης), Χαράλαμπος Μπονάτσος (Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού) και Γιάννης Τομπούλογλου (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας). Από την άλλη πλευρά, 6 δήμαρχοι κατάφεραν να παραμείνουν στη θέση τους. Πρόκειται για τους: Νίκος Μπάμπαλο (Δήμος Ηρακλείου Αττικής), Στράτο Σαραούδα (Δήμος Μεταμόρφωσης), Θεόδωρο Αμπατζόγλου (Δήμος Αμαρουσίου), Ηλία Αποστολόπουλο (Δήμος Παπάγου-Χολαργού), τον Σίμο Ρούσσο (Δήμος Χαλανδρίου) και το Γιώργο Μαρκόπουλο (Δήμος Γαλατσίου).

Έτσι λοιπόν, όλοι οι νέοι δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί που από τη νέα χρονιά θα έχουν υπό την επίβλεψή τους ό,τι συμβαίνει σε κάθε πόλη; Στο xtypos.gr θα βρείτε λοιπόν την “προσωπογραφία” του κάθε Δημάρχου, με έμφαση στην εκπαίδευση, την εργασιακή εμπειρία, την πολιτική δράση, αλλά και κάποια στοιχεία που αναδεικνύουν την προσωπικότητά του.

 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ (Δήμος Ηρακλείου Αττικής)

Ο Νίκος Μπάμπαλος γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο Αττικής. Το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της οδού Πεύκων είναι οι χώροι, που πέρασε τα μαθητικά του χρόνια και σφυρηλατήθηκαν οι σχέσεις του με την πόλη, όπου και μένει έκτοτε.

Από το 1977, φοιτητής στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει ενεργά μέσα από το Σύλλογο Φοιτητών στις προσπάθειες για καλύτερη Παιδεία, σύγχρονο και αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο.

Το 1985 γίνεται μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Με τα κοινά ασχολήθηκε 1990 οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής. Επανεκλέγεται το 1994, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1998 και, ακολούθως, του 2002 οι πολίτες του Ηρακλείου τον εκλέγουν πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο.

Αρχές του 2005 ιδρύει τον Όμιλο Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού ΑΡΑΚΛΙ.

Συμμετέχει ενεργά σε αθλητικούς συλλόγους, εθνικοτοπικούς συνδέσμους, στην ομάδα φιλόζωων πολιτών , σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, ώστε μέσα από κοινές δράσεις και συλλογικότητα να δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις και όροι στην τοπική κοινωνία.

Το 2005 επίσης ιδρύει την παράταξη Ηράκλειο, Ανθρώπινη Πόλη και το 2006 συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος της πόλης. Εκλέγεται στο δημοτικό συμβούλιο όπου συμμετέχει ως επικεφαλής της παράταξης για τις επόμενες θητείες.

Στις εκλογές του 2014 εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής ανανεώνοντας την θητεία του στις εκλογές του καλοκαιριού 2019 και του 2023, με ποσοστό 55,01% εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο (21 έδρες).

Είναι παντρεμένος με την Ρεγγίνα Καλυμνίου και έχει δύο γιούς, δικηγόροι και αυτοί στο επάγγελμα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ