Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ολοκληρώθηκε η δράση ελέγχου ακουστικής ικανότητας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

44 συνολικά πολίτες, εκ των οποίων στους 13 εντοπίστηκαν ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, πέρασαν από την καρέκλα της δράσης προληπτικού ελέγχου ακουστικής ικανότητας την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας», η δράση είχε στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες στο θέμα της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης, όπως άλλωστε όλες οι αντίστοιχες συνεργασίες Δήμου και ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η δράση συμπεριλάμβανε, δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ, τον δρ. Μιχαήλ Ποθητό.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε «Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης όπως αυτή. Η βαρηκοΐα και σε μακροχρόνια βάση, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη καθώς επίσης και σε νόσο Alzheimer (άνοια) αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα βάσει σχετικών ερευνών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ