Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Άδωνις στηρίζει την ανάδειξη και αξιοποίηση του Κτήματος Φιξ δεν δεσμεύθηκε όμως για την αγορά του

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τον Υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με αντικείμενο το μέλλον του Κτήματος Φιξ που προμηνύει θετικές εξελίξεις, κυρίως, για την επόμενη ημέρα του ακινήτου, το πώς δηλαδή θα αξιοποιηθεί για να ανοίξει τις πόρτες του για τους πολίτες ως πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και ιστορίας της πόλης.

Όπως είχαμε γράψει, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων είχαν προγραμματίσει να δουν τον κ. Γεωργιάδη αφενός για να ζητήσουν την υποστήριξη του Υπουργείου για την αγορά του Κτήματος, αφετέρου την συνδρομή του στη μετέπειτα φάση, δηλαδή στην αναστύλωση και την ανάδειξη των 27 στρεμμάτων πρασίνου και των μνημείων που βρίσκονται εντός του ακινήτου.
Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι μερίδα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πραγματοποίησε φωτογράφιση με δηλώσεις στην πλατεία του Αγίου Λουκά δίπλα στο Κτήμα την παραμονή της συνάντησης για να σηματοδοτήσει την κοινή γραμμή που θα τηρούσαν απέναντι στον Υπουργό, προμηνύοντας ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου την αγορά (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ).
Πράγματι το αίτημα τέθηκε στον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος όμως, δεν εμφανίστηκε τόσο ενθουσιώδης όσο είχε αφήσει να εννοηθεί η αντιπολίτευση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στις δηλώσεις των στελεχών της την προηγούμενη ημέρα…
Ο Υπουργός είπε μεν ότι θα ψάξει το θέμα, ζήτησε μάλιστα λίγες ημέρες διορία, δεν δήλωσε όμως σίγουρος ότι μια χρηματοδότηση του Δήμου για την αγορά του Κτήματος είναι εφικτή.
Αντίθετα, αφού ενημερώθηκε από το Νίκο Μπάμπαλο για τις κινήσεις που έχει κάνει έως σήμερα ο Δήμος, χαρακτήρισε τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής σωστούς και σε προχωρημένο στάδιο, τονίζοντας ότι ο τρόπος που επέλεξε για τη χρηματοδότηση της αγοράς με ίδιες δυνάμεις είναι αρκετά ευνοϊκός.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο, εάν δεν θα καταφέρει σε αυτή τη φάση, σίγουρα θα είναι δίπλα στο Δήμο στην επόμενη ημέρα, δηλαδή από τη στιγμή που ο Δήμος θα καταφέρει να αποκτήσει το Κτήμα Φιξ. Το Υπουργείο, είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα στηρίξει την προσπάθεια για να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το κτήμα και τα ιστορικά κτίρια που βρίσκονται μέσα σε αυτό.
Μάλιστα, με το Δήμαρχο συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή προκειμένου να συντονίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τη δράση τους.
Να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πέραν του Δημάρχου, παρόντες ήταν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: Γιώργος Παπαδημητρίου, Παντελής Βλασσόπουλος, Κυριάκος Κουτρούλης, Αιμιλία Τζίβα και Γιώργος Ζαχάρως.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιεί με την κυβερνητική πλευρά ο Νίκος Μπάμπαλος για το θέμα του Κτήματος Φιξ μέσα σε λίγες ημέρες καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ