Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Πνοή Συνεργασίας για το Ηράκλειο”: “Κατάργηση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την διαφύλαξη δημοτικού κοινόχρηστου χώρου ζητά με παρέμβασή της η παράταξη “Πνοή Συνεργασίας για το Ηράκλειο”.

Διά στόματος του επικεφαλής της Κ. Κουτρούλη αναφέρει: “Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος – Μεταφορών και Υποδομών (ΦΕΚ 405 Δ΄, 19/05/2023) δύο ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, οριοθετήθηκε κατάστημα – αναψυκτήριο, ιδιοκτησίας ΣΤΑΣΥ, στον κοινόχρηστο χώρο – πεζόδρομο, μπροστά από το ασανσέρ των ΑΜΕΑ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Δήμο μας. Το κατάστημα λειτούργησε άμεσα …
Η απόφαση αυτή ελήφθη ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, καταργεί αυθαίρετα το δικαίωμα ιδιοκτησίας του Δήμου στους κοινόχρηστους χώρους και προσβάλλει τα στοιχειώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, με τον επικεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Κυριάκο Κουτρούλη, έφερε άμεσα το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο και αποφασίστηκε η κατάθεση αίτησης ακύρωσης της απαράδεκτης αυτής απόφασης.
Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 18/07/2023 (27ο πρακτικό, απόφαση 129) λήφθηκε η απόφαση να εξουσιοδοτήσει ο Δήμαρχος συγκεκριμένο δικηγόρο που θα καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης.
Η παράταξη μας θεωρεί ότι έγινε το πρώτο βήμα που οφείλεται στην πρωτοβουλία της και θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να δέχεται παθητικά αυθαίρετες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Η διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα μας.”

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ