Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Πρώτο δείγμα… μουσικό: Η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μετά το lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέτυχε το… πείραμα που έκανε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος διοργάνωσε την πρώτη πολιτιστική εκδήλωση της πόλης στη μετά lockdown εποχή και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας.

Τηρώντας τα επίκαιρα υγειονομικά πρωτόκολλα, με προσδιορισμένο αριθμό θεατών στις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου φιλοξένησε την ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών, σε μια συναυλία κλασσικής μουσικής στον κήπο της «Βίλα Στέλλα».

80 ήταν οι τυχεροί που παρακολούθησαν από κοντά τις μελωδίες της ορχήστρας, με θέσεις που είχαν κλείσει δωρεάν λίγες ημέρες πριν, ώστε να υπάρχει λίστα εισόδου, έλεγχος των εισερχομένων και σαφής ορισμός το που θα καθίσει ο κάθε θεατής προκειμένου να κρατηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Υπό την διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Τσούχλου, η Academica ερμήνευσε κομμάτια από το ρεπερτόριο των μεγάλων κλασσικών συνθετών κερδίζοντας άξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στο περιθώριο της βραδιάς, ο Δήμος βράβευσε την Ηρακλειώτισσα μπαλαρίνα, Νεφέλη Παντελιά, η οποία πέρασε με εξετάσεις στην ιστορική Κρατική Ακαδημία Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης, μαζί και την δασκάλα της, Βασιλική Μαρούλη, από την ομώνυμη Σχολή Χορού της πόλης.

Πρώτο δείγμα, λοιπόν …θετικό, αφού η πολιτιστική επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του Δήμου έδειξε ότι μπορεί να γίνει σε πλαίσια θωράκισης της δημόσιας υγείας, οδηγώντας έτσι τη δημοτική αρχή να δώσει συνέχεια σε παρόμοιες εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ