Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Στην ενίσχυση των μέτρων φύλαξης των σχολικών κτιρίων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ασφάλεια των δημοτικών κτιρίων και συγκεκριμένα των σχολείων ενισχύει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καθώς με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος ξεκινά το επόμενο διάστημα συνεργασία με εξιδεικευμένη εταιρία φύλαξης χώρων προκειμένου να υπάρχουν περιπολίες στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους αλλά κι όλα τα σχολικά κτίρια, κατά τις ώρες που αυτά δεν θα λειτουργούν.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία, η ενίσχυση της φύλαξης αποτελεί, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, καθολικό αίτημα τόσο της Ένωσης Γονέων της πόλης, όσο και των διευθυντών των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων καθώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι αίθουσες και οι υποδομές τους έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, φθορών και κλοπών.

Κατά το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προσπάθησε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να δοθεί μια εναλλακτική λύση χωρίς όμως να βρει θετική ανταπόκριση.

Ο προϋπλογισμός της φύλαξης των κτιρίων ανέρχεται, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, στις 141.211,21€ και η σύμβαση θα διαρκέσει δύο χρόνια. Το ποσό αυτό, όπως τόνισε η ίδια, είναι κατά πολύ μικρότερο σε σχέση με τα χρήματα που δαπανόνται για την αποκατάσταση των φθορών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ