Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Συνάντηση Μπάμπαλου – Βορίδη για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικώς πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη και του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλου.

Στο πλαίσιο αυτής συζητήθηκαν θέματα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος ανέλυσε στον Υπουργό το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Συμμαχίας», που εφαρμόζει η δημοτική αρχή για να στηρίξει την τοπική κοινωνία κατά την περίοδο της πανδημίας, αφενός με στόχο τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, αφετέρου με μέτρα ελάφρυνσης και αλληλεγγύης προς την τοπική αγορά και τους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε από τον κ. Βορίδη την ενίσχυση των Δήμων, καθώς όπως και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχουν χάσει μεγάλο μέρος από τα έσοδά τους λόγω των φορο-απαλλαγών που έχουν εφαρμοστεί για τις κλειστές λόγω covid επιχειρήσεις, και διαθέτοντας, αναλογικά, εξαιρετικά μικρό αριθμό προσωπικού, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στους πολίτες.
Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν και για την επικείμενη αλλαγή στα θεσμικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως η υπό διαβούλευση αλλαγή του εκλογικού νόμου και οι επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στο κομμάτι των αρμοδιοτήτων των δήμων.
«Με τον υπουργό είχαμε μια γόνιμη και σε εξαιρετικό κλίμα πρώτη συνάντηση. Γνωρίζει τι αγώνα κάνουμε στο Δήμο καθημερινά για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας αυτή την δύσκολη περίοδο και δεσμεύθηκε να είναι και αυτός στο πλευρό μας για να μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα περισσότερα», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ