Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Σύλλογος Γ. Σεφέρης: “Απαράδεκτη η επίθεση στους εκπαιδευτικούς από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταγγελτικός προς τη στάση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής απέναντι στους καθηγητές είναι και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γιώργος Σεφέρης”, σύμφωνα με τον οποίο ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του για τυχόν ατυχήματα των μαθητών στα σχολεία (και ειδικότερα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, όπου επιτελούνται εργασίες εν ώρα παρουσίας μαθητών στον χώρο).

“Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από ένα παραλίγο μοιραίο ατύχημα στον γειτονικό δήμο Κηφισιάς όπου από τύχη γλίτωσαν οι 3 μαθητές  που καταπλακώθηκαν  από σιδερένια πόρτα σε σχολείο που εκτελούνταν εργασίες.  Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ο Σύλλογός μας κατήγγειλε τις  εργασίες στα σχολικά κτήρια και τα προαύλια εν ώρα λειτουργίας των σχολείων και παρουσία των μαθητών. Πρόσφατα μαθητής τραυματίζεται στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου κατά την ώρα της γυμναστικής, το οποίο έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο για την ανέγερση της νέας πτέρυγας”, δηλώνει ο Σύλλογος Γ. Σεφέρης, συμπληρώνοντας:

“Το περιστατικό καταγγέλθηκε στα ΜΚΔ από τον γονέα μαθητή, ο οποίος τραυματίστηκε και χρειάστηκε ράμματα και ορθά αναζητά ευθύνες από τον δήμο για τις επικίνδυνες συνθήκες του σχολείου -εργοταξίου μέχρι την περάτωση των εργασιών.

Στα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων για τα μέτρα ασφάλειας και τους προβληματισμούς για το συγκεκριμένο ατύχημα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, οι ευθύνες αποδόθηκαν από τον αντιδήμαρχο και από τον ίδιο τον δήμαρχο στην εκπαιδευτικό,  διότι ο μαθητής διέφυγε της προσοχής της”.

“Απαράδεκτο να κατηγορούνται οι εκπαιδευτικοί”

Ο Σύλλογος τονίζει περαιτέρω: “Σίγουρα κάποιοι έχουν ευθύνες, είναι απαράδεκτο όμως να κατηγορούνται οι εκπαιδευτικοί! Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος  και οι αντιδήμαρχοί του προσπαθούν με  απαξιωτικά λόγια να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών στη λογική “για όλα φταίει ο σταθμάρχης”, αν και οι ίδιοι έχουν αποτρέψει πολλές φορές ατυχήματα μαθητών κατά την εκτέλεση εργασιών που γίνονται με εκβιαστικούς όρους από τη δημοτική αρχή εν ώρα λειτουργίας των σχολείων .

Ξεχνάνε ότι οι εκπαιδευτικοί του 4ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου  ξέστησαν και έστησαν ένα ολόκληρο σχολείο, κουβάλησαν τα θρανία και τις  καρέκλες των μαθητών τους, καθάρισαν τις τάξεις  κατά την περίοδο αποκατάστασης ζημιών της πτέρυγας από τον σεισμό, η οποία επιδιορθώθηκε για να γκρεμιστεί ξανά. Και επωμίστηκαν πάλι την ίδια διαδικασία όταν ήταν έτοιμο το σχολείο για την υποδοχή των μαθητών τους, ενώ οι αρμόδιοι δεν είχαν μεριμνήσει για όσα είχαν δεσμευτεί πριν το άνοιγμα των σχολείων”.

Συν τοις άλλοις, ο Σύλλογος προσθέτει:

“Καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς απέναντι στις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του αντιδημάρχου και του δημάρχου, καθώς  και να φροντίσει να τηρείται η κείμενη νομοθεσία για τις εργασίες των σχολικών μονάδων, στις οποίες καταγράφονται ατυχήματα σε κακοσυντηρημένα προαύλια, από ταβάνια  και φωτιστικά που καταρρέουν, παράθυρα και πόρτες που πέφτουν στα κεφάλια τα δικά μας και των μαθητών μας”.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ