Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Φρούριο” το Ηράκλειο για τις συγκεντρώσεις της Χρύσης Αυγής και των αντιφασιστών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο Αττικής από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως απάντηση στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τη δολοφονία των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη.
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα κινήθηκαν προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονταν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς κλούβες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στο δρόμο διακόπτοντας την κυκλοφορία. Με κεντρικό σύνθημα “κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής” οι διαδηλωτές επισήμαναν το κύριο αίτημα τους να κλείσουν παντού τα γραφεία της οργάνωσης.
Παράλληλα έγινε και η συγκέντρωση της Χρυσής Αύγης. Ψάλθηκε τρισάγιο, μίλησε ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, και στη συνέχεια ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ξεκίνησαν πορεία προς το νεκροταφείο του Ηρακλείου Αττικήςμ κρατώντας αναμμένους πυρσούς και σημαίες προς τιμήν του Γ.Φουντουλή και Μ.Καπελώνη.
Στην περιοχή υπήρχαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε επεισόδιο μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ