Ιλίου
«Δήμος Ιλίου – Κανένας Μόνος του»: Νέα Κοινωνική Δομή με καινοτόμες υποστηρικτικές υπηρεσίες

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης για την παρουσίαση του έργου «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου», της νέας Δομής που παρέχει ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και παρεμβάσεων αντιμετώπισης της φτώχειας, προώθησης της κοινωνικής ένταξης και παροχής υπηρεσιών ανοικτής ειδικής φροντίδας.
Η νέα Κοινωνική Δομή αφορά την ενίσχυση και διεύρυνση του πλέγματος καινοτόμων
υποστηρικτικών υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί από την καθημερινή επαφή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου με την τοπική κοινωνία.
Χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καινοτόμα πρωτοβουλία, που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου και πρόσθεσε: «Σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο. Θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς συνεργάτες μου, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ευλαλία Γκιώνη, τη Διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αναστασία Παπάζογλου, καθώς και όλα τα υπηρεσιακά της στελέχη, και να διαβεβαιώσω ότι στον Δήμο Ιλίου θα προσπαθούμε πάντα ώστε κανείς πολίτης να μην είναι, αλλά και να μην αισθάνεται μόνος».
Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο πρόεδρος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ Οδυσσέας Βουδούρης, την παρουσίαση του Δικτύου Κοινωνικής Καινοτομίας Δήμου Ιλίου έκανε ο Πρόεδρος της «ΔΗΜΗΤΡΑ Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε» Νίκος Πιτσούλης, ενώ παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιλίου πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Σταχτέας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Ιλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων κ.ά.
Το «Δίκτυο Κοινωνικής Καινοτομίας του Δήμου Ιλίου» αποτελεί δράση που εντάσσεται στην
Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Δυτικής Αθήνας 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ