Ιλίου
Λήψη άμεσων μέτρων για το Πάρκο Τρίτση ζητά ο Δήμος Ιλίου από τον Κωστή Χατζηδάκη

Την επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την κατάσταση που επικρατεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Στην επιστολή που απευθύνεται στον κ. Χατζηδάκη, λόγω αρμοδιότητας για το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, ο κ. Ζενέτος περιγράφει την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του λεκανοπεδίου, με αποκλειστική ευθύνη του Φορέα και παραθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό.
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Ιλίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το Πάρκο, έχει μεταχειριστεί όλα τα μέσα που του παρέχει ο Νόμος για την προστασία του ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια, ιστορικής σημασίας, απόφασή του στις 14.01.2016, ζήτησε την αποκλειστική διαχείρισή του, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους. Παρόλα αυτά απευθυνόταν, μέχρι σήμερα, σε ώτα μη ακουόντων. Ως αποτέλεσμα είναι το Πάρκο να περιέλθει πλέον σε τραγική κατάσταση και ο Δήμος να αναγκαστεί να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα».
Σημειώνεται, ότι με το Δήμαρχο Ιλίου επικοινώνησε άμεσα ο Γ. Γ του Υπουργείου Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί και δεσμεύτηκε να δώσει προτεραιότητα στο ζήτημα.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι η επιστολή, συνοδευόμενη από όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, κοινοποιήθηκε και στους προέδρους των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΕ, ΑΣΔΑ) ενώ το επόμενο διάστημα, ο κ. Ζενέτος θα ζητήσει κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του Πάρκου.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ