Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Η σημαία της Παλαιστίνης κυματίζει από σήμερα στο Δημαρχείο Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δημαρχείο της Καισαριανής κυματίζει από σήμερα η σημαία της Παλαιστίνης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στον κατοχικό εισβολέα και στην πάλη για μια ελεύθερη πατρίδα.

Τη σημαία ύψωσε ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος. Μαζί του η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Χρύσα Γκίκα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπόταχτη Καισαριανή» Μιχάλης Μιλτσακάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Γαβριλάκης, Λάμπρος Αργυριάδης και Γιώργος Κατημερτζής και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Φάνης Κυπραίος.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, με αφορμή τη σημερινή μέρα δήλωσε:

«Σαν σήμερα, το 1948, το ισραηλινό κράτος προχώρησε σε μαζικές δολοφονίες και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα εδάφη τους. Η σημερινή αυτή επέτειος της Νάκμπα («Καταστροφή»), βρίσκει τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης αντιμέτωπο με μία νέα σφαγή εις βάρος του από το κράτος του Ισραήλ. Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική ολονύκτια διαμαρτυρία χιλιάδων φοιτητών τη Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαζί με μαθητές και εργαζόμενους, έγιναν ακόμα ένας δυνατός κρίκος στην παγκόσμια αλυσίδα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, αφού σε όλο τον πλανήτη πληθαίνουν οι φωνές και ο αγώνας για να σταματήσει η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης μαζί με τις προηγούμενες, καθώς και των κομμάτων που έχουν από κοινού στηρίξει αταλάντευτα την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που στηρίζουν και ενισχύουν το ισραηλινό έγκλημα και την πολεμική μηχανή που αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρά παιδιά και αμάχους.Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής ενώνει τη φωνή της με όσους παλεύουν και διεκδικούν να σταματήσει η γενοκτονία, να αποσυρθούν άμεσα οι Ισραηλινές δυνάμεις από την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη και να αναγνωριστεί ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Γι αυτό το λόγο η Παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καισαριανής», ώστε και από εδώ να ακουστεί το σύνθημα που φωνάζουν συνεχώς και περισσότερα στόματα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ