Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

“Οι αγώνες δικαιώνονται” για τον Δήμο Καισαριανής και το 1ο ΕΠΑΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της σχολικής κοινότητας, εγκρίθηκαν με Υπουργική Απόφαση όλοι οι τομείς (Πληροφορικής, Διοίκησης) και οι ειδικότητες (Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Οχημάτων, Τεχνικών Δικτύων, Κομμωτικής) στο 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι, “με μια πρωτοφανή απόφαση, το Υπουργείο είχε προχωρήσει σε κατάργηση αυτών των τομέων και ειδικοτήτων, χαρακτηρίζοντας τα τμήματα ως ολιγομελή. Έφτασε στο σημείο να κλείσει το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής μπλοκάροντας δεκάδες μαθητές. Κυνική τους ομολογία αποτελεί ο στόχος «εξοικονόμησης» εκπαιδευτικών στη λογική «κόστους – οφέλους»”.

Η διοίκηση του Δήμου Καισαριανής επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Ωστόσο απαιτείται διαρκής επιφυλακή καθώς οι στόχοι και η στρατηγική της κυβέρνησης για τη δημόσια εκπαίδευση παραμένουν και θα οξύνονται.

“Αναμένουμε και επιμένουμε στην αλλαγή των αποφάσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης τόσο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και για τα πολυπληθή τμήματα των Γυμνασίων και Λυκείων”, συμπληρώνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ