Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αποχετευτικό σύστημα του Πρότυπου Σχολείου Ειδικής Αγωγής «Ρόζα Ιμβριώτη», στην Καισαριανή

Δημοσιεύθηκε

στις

Το αποχετευτικό δίκτυο του Πρότυπου Σχολείου Ειδικής Αγωγής “Ρόζα Ιμβριώτη” στην Καισαριανή αντιμετώπιζε για χρόνια προβλήματα λόγω παλαιότητας που κορυφώθηκαν με το σπάσιμο του αγωγού και καθιζήσεις, όπως διαπίστωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου ολοκληρώθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας.

Η επίλυση του ζητήματος είχε τεθεί ως βασική προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή, ενώ η επισκευή και ανάδειξη του Πρότυπου Σχολείου Ειδικής Αγωγής αποτέλεσε μία από τις πρώτες διεκδικήσεις που έθεσε στον Περιφερειάρχη, στον οποίο είχε τονισθεί ότι: «Πρόκειται για διαδημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής, που ιδρύθηκε από την ιστορική εκπαιδευτικό Ρόζα Ιμβριώτη και μετρά ήδη 90 χρόνια ζωής και εξυπηρετεί 70 μαθητές από 5 δήμους του κεντρικού τομέα. Το κτήριο έχει σοβαρά θέματα λειτουργικότητας (μηχανολογικά, αποχετευτικά, στεγανοποιήσεις), επικινδυνότητες και την ανάγκη στέγασης διακριτά του νηπιακού τμήματος, τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου με κατάλληλες αθλητικές υποδομές».

Η συνέχιση της διεκδίκησης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων προς την Περιφέρεια, το Υπουργείο και όλους τους αρμόδιους φορείς για την ικανοποίηση των υπόλοιπων αναγκών, είναι απαραίτητη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ