Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής απαντά στη Λαϊκή Συσπείρωση για τη θέσπιση συνδρομής στο Πολιτιστικό Κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η απάντηση της δημοτικής Αρχής Καισαριανής στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη θέσπιση συνδρομής στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου.

Αναλυτικά:

“Η θέσπιση εγγραφής στα προγράμματα του Πολιτιστικού Κέντρου με το ποσό των 10 ευρώ το τετράμηνο δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα. Αποτελεί ένα εργαλείο που έχει διπλή σημασία για τον Δήμο και τους δημότες.

Καταρχάς θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του σχεδιασμού για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Πολιτιστικού Κέντρου και δευτερευόντως θα βοηθήσει στη συλλογή αντικειμενικών ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν για καλύτερη αξιοποίηση των πόρων (οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού κ.α.). Η ορθολογική αξιοποίηση των περιορισμένων πόρων θα μπορέσει να οδηγήσει στη βελτίωση και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Πολιτιστικό Κέντρο στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Η μηνιαία συνδρομή των 2,5€ για τις νέες δραστηριότητες αποτελεί μονόδρομο για τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των παροχών προς τους δημότες. Οι υπάρχοντες πόροι δεν επαρκούν ώστε να προσφερθούν οι υπηρεσίες δωρεάν οπότε, ή δεν θα παρέχονταν καθόλου ή όπως αποφασίστηκε, παρέχονται μερικώς επιδοτούμενες.
Οι τιμές που διαμορφώνονται για το δημότη, μετά την επιδότηση του Δήμου, είναι από 50%-80% χαμηλότερες από αυτές που ζητούνται στην αγορά για την προσφορά αντίστοιχων υπηρεσιών.

Η συντηρητική στάση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» που με διάφορα αβάσιμα προσχήματα θέλει να εμποδίσει το Πολιτιστικό Κέντρο να αναπτυχθεί και να εμπλουτίσει τις δραστηριότητες του και το καθηλώνει σε μια στασιμότητα και μια παρακμιακή πορεία, υποτιμά το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου. Πράγματι, δεν αξίζει ούτε στην ιστορία του Πολιτιστικού Κέντρου, ούτε στους εργαζόμενους του και τα μέλη του να απαξιώνονται στο βωμό μιας στείρας παραταξιακής – κομματικής αντιπαράθεσης που εκφράζεται δογματικά με παρωχημένους όρους τροφοδοτώντας τη μιζέρια για να έχει λόγο ύπαρξης.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι φτωχές οικογένειες της πόλεις μας κάθε άλλο παρά θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου αφού όχι μόνο θα απαλλάσσονται πλήρως από τη συνδρομή άλλα θα μπορεί να τους παρέχει και τα υλικά που κατά περίπτωση απαιτούνται για τη συμμετοχή τους σε αυτές (υλικά ζωγραφικής, αγιογραφίας, παραδοσιακές στολές για τις παραστάσεις, μουσικά όργανα κ.α.). Έτσι, οι πολλοί προσφέρουν ελάχιστα, αλλά κάποιοι που έχουν ανάγκη ωφελούνται τα μέγιστα!

Οι κοινωνίες εξελίσσονται, οι ανάγκες μεταβάλλονται, ένας σύγχρονος φορέας πολιτισμού, αν επιθυμεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις,  να προσαρμόζεται και να παρέχει τα προγράμματά του αδιάκοπα, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, ανάλογα με τις περιστάσεις.

Όποιος προσαρμόζεται στις συνθήκες για να είναι λειτουργικός, αποτελεσματικός και για να προσφέρει κάθε στιγμή το καλύτερο δυνατό, δεν σημαίνει ότι σταματά να διεκδικεί και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο «περιβάλλον». Σημαίνει ότι δεν είναι συντηρητικός, δεν είναι δογματικός, δεν έχει αγκυλώσεις στο παρελθόν, δεν είναι φοβικός, δεν είναι μίζερος, δεν είναι μοιρολάτρης. Σημαίνει ότι χρησιμοποιεί εποικοδομητικά την εμπειρία του παρελθόντος, ζει στο παρόν, αντιμετωπίζει δυναμικά και αποτελεσματικά τα δεδομένα που έχει κάθε στιγμή, έχει στόχο και όραμα, είναι πάντα αποτελεσματικός και το κυριότερο πραγματώνει την ύπαρξή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού αξιοποιεί, κάθε στιγμή, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον έχει προικίσει η φύση, τη νόηση!

Τέλος, αν η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί χαράτσι τα 2,5€ το μήνα…. ας εξηγήσει γιατί δεν είναι χαράτσι και δεν κατήργησε κατά την περίοδο που διοικούσε το Δήμο την οικονομική εισφορά των γονιών στο καλοκαιρινό Camp, καθώς και την οικονομική εισφορά στο δημοτικό γυμναστήριο.  

Σε πείσμα όσων θέλουν να μας κρατήσουν στο παρελθόν, η Δημοτική Αρχή θα κάνει τα πάντα για να προσφέρει στους δημότες αυτό που τους αξίζει. Και αν κάποιοι θέλουν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι με τον Πολιτισμό ας το σκεφτούν καλύτερα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να βοηθήσουν τον πνεύμονα πολιτισμού και πνεύματος, όπως είναι το Πολιτιστικό Κέντρο, να αναπνεύσει”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ