Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Σε εξέλιξη η ετήσια συντήρηση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Καισαριανής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ετήσια συντήρηση των σχολικών κτηρίων του Δήμου Καισαριανής. “Η ετήσια πενιχρή χρηματοδότηση του κράτους στα σχολεία ανέρχεται μόλις στα 20 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή ή λιγότερο από δύο ευρώ τον μήνα!”, αναφέρει χαρακτηριστικά η δημοτική αρχή.

Το ποσό αυτό για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποδίδεται στο σύνολό του έγκαιρα μέσα στο έτος για την κάλυψη μέρους μόνο των αυξημένων αναγκών των σχολείων της πόλης.

• Με βάση την αυτοψία των υπηρεσιών του Δήμου, προτάσσοντας εργασίες άρσης επικινδυνότητας και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, υλοποιείται πρόγραμμα για τα έργα συντήρησης στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων.
Προχωρούν εργασίες που αφορούν ενδεικτικά:
Ανακαινίσεις χρωματισμών, επισκευές ενανθρακώσεων σκυροδεμάτων, επισκευές δαπέδων αιθουσών, επισκευές οροφών, μονώσεις, κλείσιμο αρμών υαλοστασίων, τοποθέτηση σκιάστρων, επισκευές σε WC, επιδιόρθωση βρυσών κ.λπ.
• Τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν παράλληλα σε σειρά παρεμβάσεων υποβοηθώντας τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Διεκδικούμε τους αναγκαίους πόρους που θα επέτρεπαν μεγαλύτερες παρεμβάσεις στα σχολεία, ώστε οι υποδομές και η λειτουργία τους, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών μας. Μαζί με τον λαό της Καισαριανής, τους συλλόγους των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, το σύνολο της σχολικής κοινότητας συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στους αναγκαίους τομείς”, δηλώνει η διοίκηση του Δήμου.

“Παλεύουμε για άμεση νομιμοποίηση των σχολικών κτηρίων με ευθύνη του κράτους, την αντικατάσταση των απαράδεκτων κοντέινερ στη δίχρονη προσχολική αγωγή και αλλού, περαιτέρω προσεισμικό έλεγχο και ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση, μηχανολογική και ηλεκτρολογική αναβάθμιση των σχολείων”, συμπληρώνουν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ