Καισαριανής
Συνάντηση Δημοτικής Αρχής Καισαριάνης με την «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ» για τα προβλήματα των σχολείων

Η Δημοτική Αρχή Καισαριάνης πραγματοποίησε συνάντηση με την «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ» με αφορμή τα προβλήματα των σχολείων
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, οι αντιδήμαρχοι Κανέλλα Γεωργοπούλου και Μαρία Αραχωβίτη και η Ειρήνη Ταμπάκη αναπληρώτρια προϊστάμενη του Τμήματος Μελετών & Προγραμματισμού Έργων του Δήμου, ενώ από την ΚΤ.ΥΠ ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η Δημοτική Αρχή παρέθεσε το σύνολο των προβλημάτων των σχολείων της Καισαριανής. Ιδιαίτερα το ζήτημα των σχολικών μονάδων που έχουν κτιστεί από τον ΟΣΚ και δεν έγινε ποτέ η απαιτούμενη από το νόμο διαδικασία παράδοσης – παραλαβής από τον Δήμο, καθώς επίσης και την δυνατότητα εξασφάλισης νομιμότητας για τα σχολικά κτίρια που δεν διαθέτουν οικοδομικές άδειες για την τακτοποίηση των οποίων δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο, ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία.
Με έμφαση τέθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πειραματικό Ειδικό Σχολείο ΜΔΔΕ Καισαριανής «Ρόζα Ιμβριώτη» (το πρώτο στον Ελλαδικό χώρο) που φιλοξενεί υπεράριθμα παιδιά σε
κτιριακές υποδομές οι παλαιότερες εκ των οποίων χρονολογούνται από το 1930 και χρήζουν άμεσων και γενικευμένων επισκευών. Στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για την αρωγή σε ένα τόσο ιστορικό σχολείο, υπήρξε θετική ανταπόκριση από την ηγεσία της ΚΤ.ΥΠ και καταρχήν συμφωνία ότι η υπάρχουσα μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την επισκευή των άμεσων προβλημάτων του σχολείου συνολικού ύψους 600-650 χιλιάδων ευρώ, θα αναληφθεί από την Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.
Τέλος, έγινε αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση της δίχρονης προσχολικής αγωγής με την τοποθέτηση των γνωστών κοντέινερ εντός των σχολικών αύλιων χώρων, την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να υποδείξει χώρους για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, καθώς και την συμβολή της ΚΤ.ΥΠ ώστε να επεξεργαστεί κατάλληλες μελέτες.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ