Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Συνάντηση Σταμέλου – Ταχιάου για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Καισαριανή

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον υφυπουργό Υποδομών και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Αραχωβίτη, με αντικείμενο το μείζον ζήτημα του κυκλοφοριακού στην πόλη, καταθέτοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα (επισυνάπτεται).

Έθεσαν το θέμα του φόρτου κυκλοφορίας στην Εθν. Αντιστάσεως μετά τη διάνοιξη της Αττικής οδού και την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικής διαδρομής για τα διερχόμενα Ι.Χ, ενώ επισήμαναν ότι μετά τη λειτουργία του εργοταξίου του Μετρό επιβαρύνθηκε η κατάσταση περαιτέρω. Πρότειναν μεταξύ άλλων η διέλευση των φορτηγών να γίνεται από την Πανεπιστημιούπολη, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να απευθυνθεί στην Ελληνικό Μετρό για τα παραπάνω ζητήματα.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη παρέμβασης της Τροχαίας με μόνιμη παρουσία τροχονόμου στη συμβολή των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Υμηττού, όπως έχει ζητηθεί γραπτώς από τον Δήμαρχο.

Ως προς τη δυνατότητα να «σπάσει» η μεγάλη διαδρομή που ακολουθεί το 224 σε δύο (Καισαριανή – κέντρο και κέντρο – Πολύγωνο), ώστε να μειωθούν οι καθυστερήσεις των δρομολογίων, η Δημοτική Αρχή θα απευθυνθεί και στον κ. Οικονόμου, αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα μεταφορών.

Eπιπλέον, τέθηκε το ζήτημα της γραμμής 2 του τρόλεϊ, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης η κατασκευή του δικτύου για να επιστρέψει στην παλιά του θέση και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από την ΟΣΥ η εγκατάσταση των καλωδίων. Η άμεση επιστροφή του τρόλεϊ στην παλιά τερματική του θέση θα δώσει μία «ανάσα» στο επιβαρυμένο σημείο της απόληξης της Εθ. Αντιστάσεως προς την Υμηττού, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό.

Η Δημοτική Αρχή τόνισε για άλλη μια φορά πως το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι υπερτοπικό και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με μικρές παρεμβάσεις από έναν Δήμο, μεταφέροντας το πρόβλημα από το ένα σημείο της πόλης στο άλλο. Γι αυτό και την ευθύνη έχει το Υπουργείο Μεταφορών για συνολική μελέτη και λύσεις που θα συνυπολογίζουν τα προβλήματα στο σύνολο των Δήμων της περιοχής.

Δεν αποδεχόμαστε ως «κανονικότητα» την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνουν σε καθημερινό επίπεδο οι κάτοικοι της πόλης μας, ούτε τις καθυστερήσεις και την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου και έργων που θα δώσουν πραγματική λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα που αφορά ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Το υπουργείο και η κυβέρνηση να λάβουν άμεσα μέτρα.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ