Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εκδήλωση για τα 81 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά με τον συνθέτη Πασχάλη Τόνιο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Δήμου Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκδήλωση για τα 81 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου ποιητή Κωστή Παλαμά, με την παρουσίαση και εκτέλεση του μουσικού έργου «Άξιος Λόγος» του συνθέτη-ερμηνευτή Πασχάλη Τόνιου, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, στην Καλλιθέα. Το έργο περιλαμβάνει 25 τραγούδια που χαρακτηρίζονται «μαθήματα» και μας θυμίζουν τις μεγάλες στιγμές της ελληνικής ποιητικής δημιουργίας του Κωστή Παλαμά.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Αφροδίτη Μάνου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, και ο Πασχάλης Τόνιος, ενώ στην απαγγελία ποιημάτων θα είναι ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου. Συμμετέχει η δημοτική χορωδία Σπατών- Αρτέμιδος με μαέστρο τη Γρηγορία Δέδε. Θα προλογίσει ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» καθηγητής του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Ζώρας.

Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν είναι Πασχάλης Τόνιος, Κυριάκος Γκουβέντας, Θανάσης Σοφράς, Ανδρέας Βουδούρης, Χρήστος Ζούμπος, Δήμητρα Χανιαλάκη, Νίκος Κρέτσης.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν μελοποιημένα αποσπάσματα από τα έργα: Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου (1907), Η φλογέρα του Βασιλιά (1910), Τραγούδια της πατρίδος μου (1886), Ίαμβοι και ανάπαιστοι (1897), Η πολιτεία και η μοναξιά (1912), Τα δεκατετράστιχα (1919), Σατιρικά Γυμνάσματα (1912), Τάφος (1898).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, στην Πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 του Δήμου Καλλιθέας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ