Καλλιθέας
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους Ναζί, στο μπλόκο της Καλλιθέας στις 28 Αυγούστου 1944.
Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο της πόλης ο μοναδικός επιζήσας εκ των οδηγηθέντων σε εκτέλεση, Γεώργιος Καλοϊδάς, ο οποίος έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος της Καλλιθέας.
Στην εκδήλωση τελέσθηκε μνημόσυνο από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σισώη Σκάρκο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τον από τον εκπρόσωπο της Π.Ε.Α.Ε.Α. κ. Φώτη Μουτεσίδη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Λεωνίδας Μύαρης, διευθυντής του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής κου Χρήστου Καπάταη, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Βάσω Μαργαρίτη, Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος και Γεώργιος Αντωνακάκης, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων.
Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος επεσήμανε: «Το μπλόκο της Καλλιθέας, ήταν ένα από τα πολλά δεινά που ο κατακτητής επέφερε στην πόλη. Γιατί η Καλλιθέα μας, αντιστάθηκε σθεναρά στον κατακτητή. Από το έπος του σαράντα με τον στρατηγό Δαβάκη, αλλά και σε όλη την διάρκεια της κατοχής με το πλήθος των αντιστασιακών οργανώσεων της περιοχής. Η Καλλιθέα υπήρξε σημαντική κοιτίδα της εθνικής αντίστασης. Εδώ ανέπτυξαν σημαντική δράση το ΕΑΜ, το οποίο είχε και το παράνομο τυπογραφείο του, όπου έχουμε το ιστορικό βάρος να αξιοποιήσουμε, η ΕΠΟΝ, η ΠΕΑΝ, ο ΕΛΑΣ. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία της πόλης μας και είναι χρέος μας να κρατήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ