Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Αλλάζει όψη το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των γονέων, αυτό της ανακατασκευής του προαύλιου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, παίρνει «σάρκα και οστά» με ενέργειες της δημοτικής Αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου τα συνεργεία κατασκευής προχώρησαν στις πρώτες στρώσεις ειδικού υλικού (θα ακολουθήσει και άλλη τα επόμενα εικοσιτετράωρα) πάνω από τις υπάρχουσες πλάκες Καρύστου, οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια «εγκυμονούσαν» κινδύνους τραυματισμών των παιδιών.

Μάλιστα, στο προαύλιο θα διαμορφωθεί και ένα σύγχρονο γήπεδο γενικής χρήσης με ειδικό τάπητα, στο οποίο τα παιδιά θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.  Ασφαλώς από ένα γήπεδο δεν θα μπορούσαν να λείψουν νέες πιστοποιημένες μπασκέτες, αλλά και μικρά τέρματα ποδοσφαίρου.

Όμως, τα έργα για τη βελτίωση των υποδομών δεν σταματούν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, καθώς σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, ξεκίνησαν νέες εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης. Αυτές περιλαμβάνουν την τοποθέτηση καουτσούκ, αλλά και το «χτένισμα» του χλοοτάπητα. Την ίδια στιγμή, γίνονται και τα απαραίτητα κολλήματα στον τάπητα, στα σημεία όπου αυτό χρειάζεται.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης αλλάζει, γίνεται ασφαλές, σύγχρονο και δημιουργείται ένα νέο γήπεδο μπάσκετ. Σε λίγες ημέρες παραδίδεται μια νέα αθλητική εγκατάσταση μέσα στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης. Από τη Δευτέρα αρχίζουν νέες εργασίες στο δημοτικό Στάδιο. Δεν σταματάμε να εργαζόμαστε ούτε μία ημέρα ».

Για τις εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, όσο και στο δημοτικό Στάδιο μίλησε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Μπελεχρής, ο οποίος τόνισε: «Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς να βελτιώνουμε τις υποδομές στην πόλη μας ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των δημοτών. Οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Πεύκης βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα παραδώσουμε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς ένα απόλυτα ασφαλές προαύλιο και ένα σύγχρονο γήπεδο. Όσον αφορά το στάδιο της Πεύκης, από σήμερα Δευτέρα άρχισαν οι εργασίες οι οποίες θα αναβαθμίσουν τον αγωνιστικό χώρο. Με τον δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη μπροστά συνεχίζουμε να αλλάζουμε την πόλη μας».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Σωτηρίου, μιλώντας για τις εργασίες στο δημοτικό στάδιο τόνισε: « Μέσα σε έξι μήνες καταφέραμε να αλλάξουμε όψη σε ένα δημοτικό στάδιο, το οποίο απολαμβάνουν καθημερινά εκατοντάδες δημότες και αθλούμενοι. Σαφέστατα, χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις, ώστε το στάδιο της Πεύκης να πλησιάσει την εικόνα που έχουμε οραματιστεί. Στόχος της νέας δημοτικής Αρχής δεν είναι μόνο η συντήρηση, αλλά και η φύλαξη, όπως επίσης η ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των κοινόχρηστων χώρων. Η όρεξη υπάρχει και σε λίγο καιρό θα απολαμβάνουμε ένα γήπεδο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην πόλη μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ