Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μήνυμα Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριου Ψυχάλη για την Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριου Ψυχάλη για την Ημέρα της Γυναίκας.

Η 8η Μαρτίου έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ ως ημέρα μνήμης για τους αγώνες των γυναικών για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων στην κοινωνία, στην εργασία, στην εκπαίδευση. Μια ημέρα που έρχεται να μας θυμίσει τους μάχες που δίνονται εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, οι οποίες ακόμα και σήμερα δεν έχουν φτάσει στην πλήρη ευόδωσή τους.

Συνηθίζεται να γιορτάζουμε την συγκεκριμένη ημέρα με ευχές, χαμόγελα και μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Και αυτό γιατί, πράγματι, με το πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτή την προσπάθεια. Οι γυναίκες διεκδικούν, πετυχαίνουν, αριστεύουν και κατακτούν κορυφές σε καθημερινή βάση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής. Για τον πολλαπλό ρόλο τους και τη συμβολή τους στην κοινωνική συνοχή οι λέξεις κάποιες φορές δεν αρκούν για να δώσουν την πραγματική υπόσταση.

Όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς. Παρά τα εμφανή επιτεύγματα, ο ρόλος της γυναίκας ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην πλήρη εξίσωση σε επίπεδο δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των γυναικοκτονιών, όχι μόνο δεν μικραίνει, αντίθετα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, γεγονός που από μόνο του αποτελεί ήττα για το σύνολο της κοινωνίας μας. Συμπληρώνοντας το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, ο κόσμος μας απέχει πολύ από το να θεωρείται ασφαλής για τις γυναίκες και αυτό είναι ένα βάρος που οφείλουμε να σηκώσουμε και μια ευθύνη που χρωστάμε.

Ας είναι αυτή η υπόσχεση που δίνουμε και φέτος. Ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, μέχρι την δικαίωση των διαχρονικών διεκδικήσεων των Γυναικών. Ώστε η 8η Μαρτίου να ολοκληρωθεί ως μια ημέρα μνήμης πραγματικά επιτυχημένων αγώνων“.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ