Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι παλιοί Μαγκουφανιώτες θυμούνται και γλεντούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΜΑΓΚΟΥΦΑΝΑΣ η Δημοτική Κίνηση ΛΥΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020 πραγματοποίησε το πρώτο παλιό Μαγκουφανιώτικο γλέντι με πολύ μεγάλη επιτυχία. Από μέρες είχαν εξαντληθεί οι προσκλήσεις και οι προσκεκλημένοι που στάθηκαν τυχεροί να τις προμηθευτούν έγκαιρα, απόλαυσαν ένα παλιό Μαγκουφανιώτικο γλέντι που τους ταξίδεψε σε παλιούς καλούς καιρούς με ό,τι η Κίνησή μας είχε ετοιμάσει με πολύ μεράκι.
Το κέφι όλων ήταν χαρακτηριστικό. Θυμήθηκαν οι παλιότεροι πόσο όμορφα γλεντούσαν οι παλιοί Μαγκουφανιώτες με τα εδέσματα της εποχής, το πολύ καλό κρασί και την απίθανη ορχήστρα που με τις νότες της μας μετέφερε σε αλλοτινούς καιρούς.
Στην ομιλία του ο επικεφαλής της κίνησης, Παναγιωτης Ιωαννου, πρότεινε τη νέα πλατεία στην Άνω Πεύκη να ονομαστεί πλατεία ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ και σύντομα να τοποθετηθεί ένα άγαλμα αφιερωμένο στους Μικρασιάτες του Δημου.
Ιδιαίτερη συγκίνηση σε όλους προκάλεσε το video το οποίο είχε ετοιμάσει η Ομάδα της Δημοτικής Κίνησης, το οποίο προβλήθηκε και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα όμορφα χρόνια της παλιάς Μαγκουφάνας με τους απλούς αλλά όλο καλοσύνη παλιούς Μαγκουφανιώτες που ήξεραν να χαίρονται την απλή ζωή τους εκείνης της εποχής. Στη συνέχεια είδαν τα ελάχιστα σημεία που έχουν απομείνει από την προπολεμική και μεταπολεμική Μαγκουφάνα πριν δώσει τη σκυτάλη στην αστική Πεύκη όπως είναι σήμερα . Όλους τους παλιούς συγκίνησε αυτή η προβολή.
Στο τέλος της όμορφης αυτής βραδιάς πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά τα έσοδα της οποίας θα δοθούν σε οικογένειες πολιτών που είτε δοκιμάζονται σκληρά οικονομικά, είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ