Κοινωνία
Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης βρέθηκε στο πλευρό των απόρων τις γιορτές

Φέτος τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θέλησε να κρατήσει ζωντανό το πνεύμα των ημερών και ένωσε τις δυνάμεις του με χορηγούς και εθελοντές, με στόχο να προσφέρει στους πολίτες που το χρειάζονται περισσότερο.
Αρχικά, μαζί με την καθιερωμένη μηνιαία διανομή τροφίμων των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διατέθηκαν χριστουγεννιάτικα εδέσματα, ευγενική χορηγία φαρμακευτικής εταιρείας και της εταιρίας χαλβαδοποιίας, καθώς και διατακτικές δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ.
Πιο συγκεκριμένα δόθηκαν μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας δωροεπιταγές σε 240 οικογένειες της πόλης, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης από δημοτικούς πόρους συνολικά 12.000€. Επιπλέον δόθηκαν διατακτικές δωροεπιταγές σε άλλες 8 οικογένειες στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση του covid-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διανομή
πραγματοποιήθηκε κατόπιν ραντεβού, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και με κατ΄ οίκον παραδόσεις, όπου χρειαζόταν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, και ιδιωτικό σχολείο πλησίον του Δήμου, που στηρίζει σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο τα τελευταία χρόνια παρέδωσε πριν τις γιορτές στη δομή χορηγία τροφίμων (ελαιόλαδο, ρύζι, ντοματοχυμοί).
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Σε αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα δεν είχαμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε λόγω της πανδημίας κάποιες από τις καθιερωμένες μας δράσεις. Προσπαθήσαμε, όμως, να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σε όσους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ανάγκες, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας. Γι’ αυτό αξιοποιήσαμε κάθε συνεργασία και κάθε προσφορά από πόρους, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, δημοτικούς πόρους, αλλά και από χορηγούς και εθελοντές. Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω και πάλι, τους εργαζόμενους στην Κοινωνική μας Υπηρεσία, τους εθελοντές και όσους συνετέλεσαν με τις προσφορές τους, ώστε η διανομή τροφίμων του Δεκεμβρίου να είναι πιο πλούσια και πιο εορταστική και να τους δώσω τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά!»
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ