Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Παρεμβάσεις και δράσεις από την παράταξη “Δήμος Μπροστά+”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη “Δήμος Μπροστά+” συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα της με παρεμβάσεις, δράσεις και συμμετοχή σε εκδηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά τα δελτία τύπου:

Παρόντες στο πασχαλινό bazaar των παιδικών σταθμών

Με πολλά χαμόγελα και ευχές για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, συμμετείχαμε στο καθιερωμένο πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου Γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και η Σοφία Γουναροπούλου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, όπου είχαν την ευκαισία να συγχαρούν τους οργανωτές για την προσπάθεια και το έργο που γίνεται.
Αμέσως μετά, ο Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:
«Είναι μια όμορφη γιορτή που κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Δήμο. Για μια ακόμα φορά γεμίσαμε χρώματα, χαμόγελα και αισιοδοξία που, ειδικά τις μέρες αυτές, είναι πάντα σημαντικές. Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων για την σημερινή δράση, αλλά, κυρίως στην διευθύντρια των παιδικών σταθμών του Δήμου μας, Σταυρούλα Βαρδάκου για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται για τα παιδιά μας. Και, βεβαίως, συγχαρητήρια στον πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ, Παναγιώτη Μπόλλα για την σημαντική στήριξη στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας. Τα παιδιά μας είναι πάντα σε προτεραιότητα. Είμαστε στο πλευρό των παιδικών σταθμών και στηρίζουμε κάθε ανάγκη τους».

Γιώργος Στιβαχτής: «Ένταξη της ανακύκλωσης στην εκπαίδευση»

*O Γιώργος Στιβαχτής είναι γραμματέας της Δημοτικής Παράταξης «δήμος Μπροστά+» και υποψήφιος δημοτικός Πεύκης
Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία είναι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Τα απορρίμματα που παράγονται καθημερινά είναι αρκετά και η την διαχείριση τους και εφαρμογή στην πράξη της κυκλικής οικονομίας θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα των Δήμων.
Κάθε χρόνο τα απορρίμματα που παράγονται είναι όλο και περισσότερα, κάτι που έχει διπλό αντίκτυπο. Από την μία έχουμε την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και από την άλλη το οικονομικό κόστος για τους Δήμους.
Υπάρχει λύση για αυτά τα δύο προβλήματα; Φυσικά και την γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Είναι η Ανακύκλωση. Σε αυτή την προσπάθεια, βεβαίως, χρειάζεται να συνδράμουμε όλοι μας. Θα πρέπει από την μεριά του ο κάθε Δήμος να φροντίζει για την ενημέρωση των πολιτών τους, καθώς και για την προμήθεια των απαιτούμενων μέσων, αφού οι πρακτικές της ανακύκλωσης συνεχώς αναπτύσσονται και επεκτείνονται.
Από την άλλη, θα πρέπει και εμείς οι δημότες να δράσουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα ως ενεργοί πολίτες και να συνδράμουμε στην ανακύκλωση. Μόνο ο σωστός συντονισμός μπορεί να μετατρέψει το αρνητικό (απορρίμματα) σε κάτι θετικό (προστασία περιβάλλοντος, οικονομία).
Κάπως έτσι, βλέπουμε συνέχεια να διευρύνονται τα ρεύματα ανακύκλωσης, αφού πλέον δεν αρκεί να χωρίσεις απλώς τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα μη ανακυκλώσιμα, όπως γινόταν παλιότερα, αλλά πολλές φορές είναι απαραίτητή και η διαλογή των ίδιων των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να είναι εφικτή η παραγωγική της ανακύκλωση.
Πέρα από τους καθιερωμένους μπλε και πράσινους, νέοι κάδοι διαφορετικού χρώματος που αντιστοιχούν σε διαφορετικά υλικά, κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους (κόκκινοι, κίτρινοι, καφέ, γκρι), σηματοδοτώντας και τη διαφορά στο ρεύμα ανακύκλωσης.
Είναι, λοιπόν, σημαντικό πλέον να ενημερωθεί ο κόσμος για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης, καθώς και τα οφέλη που θα έχει μέσω αυτής. Επίσης, θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό το θέμα να ενταχθεί και επίσημα στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Θα πρέπει μέσα στα σχολεία να γίνεται η εκπαίδευση από τους κατάλληλους ανθρώπους, ώστε να φροντίσουμε να γίνει η ανακύκλωση μια ευχάριστη συνήθεια της νέας γενιάς.
Όπως πολύ εύστοχα λέει μια ινδιάνικη παροιμία: «Δεν κληρονομούμε τη Γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».
Ας φροντίσουμε με την σειρά μας, ώστε τα παιδιά μας να «δανειστούν» το ίδιο κομμάτι από τα δικά τους παιδιά.
Η παράταξη «δήμος Μπροστά+», έχει ξεκινήσει συστηματικές καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας. Συγκεκριμένα, προηγήθηκε σχετική καμπάνια για τη «μετάβαση σε διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης», από τον υποψήφιο δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Μάριο Ψυχάλη.
Ακολούθησαν στη συνέχεια καμπάνιες για το πράσινο με εκφραστή το τακτικό μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πεύκης, Χαράλαμπο Καρανάσο, καθώς και για τα αδέσποτα με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης, Μαρία Αθανασοπούλου.
«Σκεφτόμαστε διαφορετικά, σκεφτόμαστε δημιουργικά», εφαρμόζουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό μας «strategic planning» σε συνεργασία με τον Νικηφόρο Τρομπούκη που έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην επικοινωνία μας.

Μαρία Αθανασοπούλου: «Υιοθετούμε ένα αδέσποτο, αλλάζουμε δύο ζωές!»

*Η Μαρία Αθανασοπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης

Έχουμε πολλές φορές τονίσει τη σημασία της μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Δεν πρόκειται για ένα «πρόβλημα» που χρειάζεται απλώς να λυθεί, αλλά για ένα ζήτημα ζωής, που για να διαχειριστεί, χρειάζεται ενσυναίσθηση, αγάπη και φροντίδα.

Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι όντα που έχουν αγνή, άδολη και απεριόριστη αγάπη για όλους μας, χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Είναι τα πλάσματα που θα προσφέρουν τη χαρά, την αφοσίωση και την προστασία τους, ανιδιοτελώς και με μόνο γνώμονα το ένστικτό τους.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη, μεριμνώντας για τις δικές τους ανάγκες. Συνεργαζόμαστε με τις υγειονομικές υπηρεσίες για την δημιουργία οργανωμένου σχεδίου στειρώσεων. Φροντίζουμε για την δημιουργία χώρων σίτισης, σκιάς και ύδρευσης για τα αδέσποτα τις πόλης μας, ειδικά για τις μέρες του χρόνου όπου η ζέστη ή το κρύο δημιουργούν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Και, πάνω από όλα, δημιουργούμε οργανωμένη καμπάνια ενημέρωσης για την προώθηση της υιοθεσίας. Υιοθετώντας ένα αδέσποτο, δεν σώζουμε μόνο μία ζωή, αλλά δύο. Αυτήν του αδέσποτου, αλλά και τη δική μας, καθώς η συναναστροφή μαζί τους, είναι βέβαιο ότι θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Οι τετράποδοι φίλοι μας αξίζουν την φροντίδα και την αγάπη μας. Μπορούμε κι εμείς να προσφέρουμε το ελάχιστο που έχουν ανάγκη. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσουμε έναν φίλο για μια ολόκληρη ζωή. Σε εποχές, όπου όλοι μας καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η ανάγκη, η υιοθεσία ενός αδέσποτου, μπορεί να δώσει την καλύτερη απάντηση.

 

Χαράλαμπος Καρανάσος: Ανοιχτός «Πράσινος» Διάλογος

*Ο Χαράλαμπος Καρανάσος είναι τακτικό μέλος ΔΣ ΠΕΑΠ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Η παράταξη «δήμος Μπροστά+», ξεκινά τον ανοικτό «πράσινο» διάλογο! Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να έρθει το αστικό «πράσινο» στα χέρια μας!

Για το λόγο αυτό, ξεκινάμε την «πράσινη καμπάνια», μια διαδικασία ανοικτού, δημοκρατικού διαλόγου, με σκοπό να δώσουμε στους κατοίκους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τον μεγαλύτερο, συμμετοχικό χάρτη «πρασίνου» στο Δήμο μας.

Επενδύουμε στις «πράσινες» δημόσιες συμβάσεις και στην κυκλική οικονομία! Και θέλουμε, μικροί και μεγάλοι, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις, να συνταχθούν σε αυτήν την προσπάθεια. Επιδιώκουμε η επόμενη δημοτική Αρχή να ακούσει την τοπική κοινωνία, να αναλάβει δράση  και να επενδύσει σε «πράσινες» δράσεις και πολιτικές. Είναι ξεκάθαρη επιλογή μας, η φωνή των κατοίκων να ακούγεται, υποδεικνύοντας αυτά που τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν στους χώρους πρασίνου της γειτονιάς τους.

Με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα μας μπορεί να βελτιωθεί, να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε γειτονιάς και να εφαρμοστεί δημιουργώντας έναν «πράσινο» Δήμο-πρότυπο, όπως ακριβώς τον ονειρευόμαστε!

Μπορείτε να στείλτε τις θέσεις και τις προτάσεις σας, όπως επίσης φωτογραφικό υλικό στο email [email protected].

Δημιουργούμε από κοινού το «πράσινο» μας πρόγραμμα για το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

 

Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Ο Εθελοντισμός αποτελεί ορόσημο κοινωνικής ευημερίας»

*Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης
Σε εποχές, όπως η σημερινή, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει ο οποιοσδήποτε οργανισμός να επιβιώσει χωρίς στήριξη και ανιδιοτελή προσφορά από τα μέλη της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός ήταν και είναι πάντα ορόσημο ευημερίας και κοινωνικής ανάπτυξης.
Εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Ο Εθελοντισμός ωφελεί την κοινωνία και, κατ’ επέκταση, τον ίδιο εθελοντή. Δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά αποτελεί θέμα επιλογής. Δεν αποκαθιστά την αμειβόμενη εργασία, ούτε αφαιρεί θέσεις εργασίας. Ο εθελοντισμός σέβεται τα δικαιώματα, τον πολιτισμό, την αξιοπρέπεια και τα προωθεί ακόμα περισσότερο.
Ο στόχος λοιπόν είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών του Δήμου και η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης. Συμπερασματικά, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε ο καθένας από εμάς να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει εθελοντής. Και μέσα από αυτό, να προσφέρει το δικό του λιθαράκι στο να γίνει η γειτονιά μας, η πόλη μας, η κοινωνίας μας, καλύτερη για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η αγάπη, το ενδιαφέρον, η ανιδιοτέλεια και η όρεξη για προσφορά. Είμαστε παρόντες για να ενωθούμε με κάθε φωνή που ενστερνίζεται αυτές τις αξίες.

 

Χάρης Ζαρωτιάδης: «Όταν οι δημότες… υποκαθιστούν τον ίδιο το Δήμο»

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι δημότες είναι εκείνοι που πολλές φορές αναγκάζονται να… υποκαταστήσουν την ίδια την διοίκηση της πόλης, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους και την σωματική τους ακεραιότητα.
Τρανό παράδειγμα η περίπτωση συνδημότη μας, ο οποίος εδώ και χρόνια προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως, αυτό δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν. Συγκεκριμένα, το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Ναούσης και Δηλιγιάννη στην Πεύκη, μπροστά από την είσοδο του χώρου στάθμευσής του, έχει υποστεί καθίζηση εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να υποστεί ζημιές, καθώς έπεσε στην τρύπα που άνοιξε στο σημείο.
Ο ίδιος έχει κάνει αρκετές φορές αίτημα προς τις υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν σε επιδιόρθωση, χωρίς την παραμικρή ανταπόκριση. Τελευταίο επίσημο αίτημά του κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο ίδιος, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης, Μάριος Ψυχάλης, είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρμοδίους, οι οποίοι διαβεβαίωναν πως το συνεργείο του Δήμου θα προχωρούσε σε επιδιόρθωση την Δευτέρα 27/03/2023. Αυτό, δυστυχώς, δεν συνέβη ούτε αυτή τη φορά.
Ως αποτέλεσμα, ο συνδημότης μας αναγκάστηκε να σκάψει ο ίδιος για να κλείσει την τρύπα, προκειμένου να αποφύγει μια νέα καθίζηση και επιπλέον ζημιές στο όχημά του. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια εικόνα που αρμόζει σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των δημοτών και να ενεργούν άμεσα για την επιδιόρθωση οποιασδήποτε δυσλειτουργίας παρουσιάζεται. Είναι υποχρέωση κάθε διοίκησης, αλλά, πρωτίστως, η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στους πολίτες της.

Ο ιατρός Αποστόλης Αποστολάτος υποψήφιος με το Μάριο Ψυχάλη

Ο Αποστολάτος Αποστόλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λυκόβρυση. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής και Χειρουργικής Σχολής του Universita Degli Studi Di Catanzaro Magna Grecia της Ιταλίας και ειδικεύτηκε στην ορθοπαιδική χειρουργική και τραυματιολογία.
Εργάστηκε επί σειρά ετών στο νοσοκομείο ΚΑΤ και από το 2014 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κηφισιά, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με αρκετές ιδιωτικές κλινικές. Έχει διατελέσει ιατρός του αθλητικού συλλόγου Απόλλων Σμύρνης και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στα Δημοτικά πολυιατρεία της Λυκόβρυσης και της Κηφισιάς.

Είναι μεγάλη μας τιμή να συμμετέχει στη παράταξη μας ένας επιστήμονας, όπως ο Απο-στόλης Αποστολάτος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει, όχι μόνο στο τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της πρόληψης, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου μας.

 

Τιμήσαμε τους Ήρωες της πατρίδας μας

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 202η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης και στελέχη της παράταξης, τιμώντας την ιστορία και τους ήρωες της πατρίδας μας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη δημοτική ενότητα Λυκόβρυσης, όπου από νωρίς πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών». Ο Μάριος Ψυχάλης παρακολούθησε τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση, ενώ, στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων στο Ηρώο έξω από το δημαρχείο Λυκόβρυσης. Ακολούθως, παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης, μέσα σε εορταστικό και χαρούμενο κλίμα.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης Μαρία Αθανασοπούλου, Λίνα Ανδρινοπούλου, Ιορδάνης Βογιατζόγλου, Γιάννης Καλαμπαλίκης, Ελένη Μανδαμαδιώτου, Κώστας Μπελεχρής, Κώστας Ξανθόπουλους, Σπυριδούλα Σίννη, Αντώνης Χαριτάκης και Πεύκης, Παναγιώτης Αγγελικόπουλος, Κωνσταντίνος Αργίτης, Σοφία Γουναροπούλου, Φανή Γραμμένου, Βασίλης Γρυλλής, Νίκη Δούκα, Χάρης Ζαρωτιάδης, Χαράλαμπος Καρανάσος, Παναγιώτης Μπόλλας, Μαρήλια Νικολαϊδου, Γιώργος Ντούσκας, Γιώργος Στιβαχτής Δημήτρης Τριανταφύλλου, Μαρία Φαραστέλη, Κατερίνα Φασουλά.
Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Η επέτειος από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μια σπουδαίας και λαμπρής σελίδας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια Ιστορία, αποτελεί παντοτινό σημείο θάρρους, αυτοθυσίας και αφοσίωσης στα μεγάλα ιδανικά, που δεν είναι άλλα από την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία. Αυτά τα ιδανικά, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε και να τιμάμε την μνήμη των προγόνων μας, των ηρώων της Επανάστασης, που μας δίδαξαν με το παράδειγμά τους πως τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς θυσίες. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να φανούμε αντάξιοι της παρακαταθήκης τους και να καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!»

Παρόντες στην παρουσίαση βιβλίου «Τα πλοία του Αγώνα» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την παρουσίαση του βιβλίου «1821: Τα πλοία του Αγώνα», του ιστορικού και Ερευνητή Ιωάννη Χειμωνάκου παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης και τα στελέχη της παράταξης, Βασίλης Γρυλλής και Χαράλαμπος Καρανάσος.

Ομιλητές ήταν συγγραφέας του βιβλίου, ιστορικός και Ερευνητής Ιωάννης Χειμωνάκος και ο Υποναύαρχος ε.α. Π.Ν. κ. Συμεών Κωνσταντινίδης, ενώ επιστολή έστειλε ο Φιλόλογος, λογοτέχνης και εκδότης, κ. Πλούταρχος Πάστρας.

Μαρία Φαραστέλη: «Πρέπει να σχεδιάσουμε άμεσα βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις για τις γειτονιές μας»

*Η Μαρία Φαραστέλη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πεύκης

Εάν θα θέλαμε να περιγράψουμε την απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας με ένα απλό παράδειγμα, αυτό θα ήταν η οδός Βρυούλων στην Άνω Πεύκη. Πεζοδρόμια σε άθλια κατάσταση, κίνηση από αυτοκίνητα και φυσικά σκουπίδια. Όλα αυτά που παρατηρούμε σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας, μπορούμε να τα δούμε στη Βρυούλων.
Αρχικά, θα ήθελα να επισημάνω πως θεωρώ ότι η προσβασιμότητα, η διευκόλυνση και η διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των πεζών, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.
Ένας δρόμος γειτονιάς έχει μετατραπεί σε διαμπερή διαδρομή οχημάτων, ακόμα και βαρέων τύπου σε έναν δρόμο όπου υπάρχει σχολείο! Επίσης, είναι σημαντικό και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή έξοδο των οχημάτων στη Λ. Ειρήνης. Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο τόσο για τα οχήματα που από την Βρυούλων επιθυμούν να βγουν στην Λ. Ειρήνης, καθώς και για τους πεζούς.
Τα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα από τους πεζούς, αφού θα πρέπει, εκτός από τις χαλασμένες πλάκες, να αποφύγουν και άλλα εμπόδια, όπως κλαδιά, χώματα και σκουπίδια. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι πεζοί να περπατούν στο δρόμο με κίνδυνο κάποιου ατυχήματος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Εάν πάλι είσαι γονιός με καροτσάκι ή άτομο με κινητικές δυσκολίες, αποκλείεται να μπορέσεις να κινηθείς στο πεζοδρόμιο!
Τα απορρίμματα, παρότι υπάρχουν χτιστές ειδικές θέσεις κατά μήκος του δρόμου, ποτέ δε χρησιμοποιούνται, με αποτέλεσμα, εκτός από καθημερινούς ρύπους λόγω κυκλοφοριακού χάους στην οδό, να αναπνέουμε και τη δυσωδία των επιπρόσθετων απορριμμάτων που αναλογούν σε κάθε σπίτι.
Θα πρέπει να σχεδιάσουμε άμεσα βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις, ώστε οι γειτονιές μας να μας προσδίδουν μια απαιτούμενη ποιότητα ζωής και ένα αισθητικό περιβάλλον.
Η άθλια αυτή κατάσταση της γειτονιάς μου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να συμμετέχω στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να συνδράμω όσο περισσότερο μπορώ από τη μεριά μου σε πολιτικές και δράσεις για μια καλύτερη γειτονιά, για ένα όμορφο και πράσινο δήμο.

Σωτήρης Γκίκας: «Η υπομονή έχει τα ορια της»

*Ο Σωτήρης Γκίκας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης
Σε συνέχεια ενημερωτικού email που λάβαμε όλοι οι γονείς και κηδεμόνες του 2ου Γυμνασίου Πεύκης , σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτίριο του και τις διαμαρτυρίες, τόσο από τη Διεύθυνση του σχολείου, όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ως πρώην μέλος της πρωτοβάθμιας των σχολικών επιτροπών του Δήμου Λυκοβρυσης – Πεύκης, αποφάσισα να βγω μπροστά και να θίξω ένα σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους και θα τονίσω, για άλλη μια φορά, την ανυπαρξία της δημοτικής Αρχής, ακόμα και για θέματα ασφάλειας για τα παιδιά μας.
Είναι αδιανόητο ότι, για να αποκατασταθούν προβλήματα και ελλείψεις στα σχολικά κτίρια και για να γίνουν στοιχειώδη πράγματα, πρέπει ο Σύλλογος Γονέων και οι καθηγητές να παρακαλούν, χωρίς, βέβαια, να υπάρχει ανταπόκριση. Να σημειώσω ότι οι διαμαρτυρίες αυτές, που έχουν ακολουθήσει την επίσημη διαδικασία και έχουν λάβει και Αριθμό Πρω-τοκόλλου, στοιχειοθετήθηκαν την προηγούμενη χρονιά και δεν έχουν επιλυθεί ακόμα.
Θα πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες (!), αφού, άλλωστε, δεν δίνουμε και πολλά… μόνο 900.000 ευρώ περίπου από ειδικό φόρο στα δημοτικά τέλη για την ενίσχυση των σχολείων!
Πόσα άλλα σχολεία λειτουργούν στον Δήμο με μεγάλα προβλήματα; Και, ταυτόχρονα, όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι και δεν δίνουν δεκάρα, θα μοιραστούν σε ξεχωριστές παρατάξεις και θα σας ξαναζητήσουν την ψήφο σας…
Η απόφαση είναι δική σας. Θα πρέπει να παρακαλάμε για πράγματα που είναι υποχρεωμέ-νοι να κανουν;

Συγχαρητήρια στο ΚΟΙΠΑΠ για την ενημερωτική, ιατρική εκδήλωση

Στην πολύ σημαντική ιατρική εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, για την ενημέρωση των πολιτών παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Μάριος Ψυχάλη και στελέχη της παράταξης «δήμος Μπροστά+», την Παρασκευή, 17 Μαρτίου.

Σε συνέχεια των δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων που προσφέρθηκαν για τα μέλη των ΚΑΠΗ, ακολούθησε ομιλία με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος». Καλεσμένοι οι επιστήμονες, Δρ Σπυρίδων Δαρμάνης, Ορθοπαιδικός χειρουργός και Δρ Σωτήρης Μακρυπούλιας, Αναισθησιολόγος, ανέπτυξαν τη θεματολογία της εκδήλωσης και απάντησαν σε ερωτήματα των δημοτών.

Παρόντες ήταν επίσης τα στελέχη Σοφία Γουναροπούλου, Λέλα Κανέλου, Χαράλαμπος Καρανάσος, Μαρήλια Νικολαϊδου και Νίκος Σαουλίδης.

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε:

«Κάθε εκδήλωση που έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών για θέματα πρόληψης είναι εξέχουσας σημασίας και ιδιαιτέρως σημαντική για όλους μας. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα από δύο εξαίρετους επιστήμονες. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους. Θα ήθελα να δώσω ξανά θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο ΚΟΙ.Π.Α.Π., Παναγιώτη Μπόλλα, στην διευθύντρια 3ης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων Άννα Γαιτανίδου, καθώς και στην προϊστάμενη των ΚΑΠΗ Θεανώ Τσιούφη για αυτήν την πρωτοβουλία».

Επικίνδυνο κλαδί στα καλώδια της ΔΕΗ

Ενημερωθήκαμε από κατοίκους της περιοχής πως την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στην συμβολή των οδών Δαβάκη και Δημοκρατίας στην Πεύκη, ένα ογκωδέστατο κλαδί λεύκας το οποίο προφανώς έχει αποκοπεί από δέντρο, έχει κυριολεκτικά κρεμαστεί από το καλώδιο της παροχής ρεύματος, εγκυμονώντας σοβαρό κίνδυνο για τους περαστικούς. Καλούμε τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον ΔΕΔΔΗΕ να ενεργήσουν άμεσα και να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια των περιοίκων. Για την διευκόλυνση των συνεργείων, ώστε να εργαστούν απρόσκοπτα, θα πρέπει η κυκλοφορία γύρω από το σημείο να διακοπεί και η αστυνομία να μεριμνήσει, ώστε να μπει έστω κορδέλα που να περιφράξει τον χώρο, προκειμένου να προστατέψει τους περαστικούς από τυχόν δυστύχημα, μέχρι οι αρμόδιες υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση του ογκώδους κλαδιού. Στα όποια προβλήματα της καθημερινότητας προκύπτουν, είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε καθετί που συμβαίνει. Η ασφάλεια των συμπολιτών μας είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα για όλους μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ