Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Πρωτοπορεί με το πρόγραμμα οικιακών κομποστοποιητών ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης είναι ο πρώτος στην Αττική που υλοποιεί το πρόγραμμα οικιακών ατομικών κομποστοποιητών, προωθώντας στην πράξη την κυκλική οικονομία, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση.

Το νέο πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Μάλιστα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης πριν λίγα εικοσιτετράωρα προμηθεύτηκε 120 ατομικούς κομποστοποιητές και από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει τη διανομή τους σε πολυκατοικίες.

Σημειώνεται ότι όπως στο πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου, έτσι και σε αυτό της χρήσης οικιακών κομποστοποιητών κάθε νοικοκυριό θα λαμβάνει 5% έκπτωση στα δημοτικά τέλη, για τα απόμενα 4 χρόνια (συνολικά 20%).

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε μεταξύ άλλων: “Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε προωθώντας με έργα την κυκλική οικονομία, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση. Ήδη παραλάβαμε 120 οικιακούς κομποστοποιητές και από τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε τη διανομή στα νοικοκυριά. Γινόμαστε ο πρώτος Δήμος που ενεργοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ