Επιχειρήσεις
Έκλεψε τις εντυπώσεις το περίπτερο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στην FOOD EXPO 2023

Με 13 παραγωγούς, εκ των οποίων 5 Οινοποιεία και 8 Τοπικές Επιχειρήσεις να πρωταγωνιστούν στο περίπτερο του, συμμετείχε ο Δήμος Μαρκοπούλου στην FOOD EXPO 2023, που διοργανώθηκε 18 – 20 Μαρτίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Φέτος επιτεύχθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας, συμμετοχών και εμπορικών συμφωνιών για τους συμμετέχοντες παραγωγούς και επιχειρηματίες του Δήμου.
Στο περίπτερο του Δήμου Μαρκοπούλου συμμετείχαν:
Η FIG LAND, εταιρεία παρασκευής προϊόντων ντελικατέσεν με βάση το σύκο
Το αρτοποιείο ΔΑΡΕΜΑ, με παράδοση από το 1888 με τα μουστοκούλουρα που εξυμνήθηκαν στον οδηγό Michelin.
To εκλεκτό λάδι «Αττική Γη» της οικογένειας Νικολάου, με μια μακρά οικογενειακή παράδοση
Το μέλι, ένα μοναδικό προϊόν για την υγεία, της παραγωγής του Κωσταντίνου Δράκου
To Τσίπουρο, της Δράκου Δήμητρας.
Μαρμελάδες και παράγωγα από τομάτα, λεμόνι κ.α. της Οικοτεχνίας της Χριστίνας Νικολάου
Το κελυφωτό φιστίκι του Πέτρου Πετούρη, μια βιολογική, γευστική και αγαπημένη υπερτροφή (super food)
Η εταιρεία Sigma Gourmet, με παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, μέλι και κρασί
Στην Οινοτέλεια, μια πραγματικά μοναδική εμπειρία που προσφέρει η FOOD EXPO, συμμετείχαν:
Το Βιοκλιματικό Οινοποιείο του Βασίλη Παπαγιαννάκου
Το Οινοποιείο του ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ
Το Οινοποιείο του Βασίλη Παναγιώτου
το Οινοποιείο του Τάσου Νικολακόπουλου
Επίσης, συμμετείχε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός ΜΑΡΚΟ, το ιστορικότερο κομμάτι της περιοχής μας, με το εξαιρετικά ποιοτικό κρασί του.
Τα υψηλής ποιότητας γεωργικά προϊόντα, όπως σύκα, κρασί, εδέσματα μούστου, ελαιόλαδο, μέλι και φιστίκια, παρουσιάστηκαν και δειγματίστηκαν σε πολλές χιλιάδες από τους 40.000 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης, που επισκέφθηκαν την Έκθεση.
Αναφερόμενος στη συμμετοχή του Δήμου, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης, δήλωσε:
«Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με τον πιο δυναμικό τρόπο δίνει το παρόν στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη από το 2016!
Στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, ειδικά αυτή που είναι συνδεδεμένη με τον πρωτογενή τομέα, γιατί αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της υγειούς, βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.
Θέλω να τονίσω, ότι ο Δήμος μας υπήρξε ο πρώτος μεταξύ των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, που συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και αποτέλεσε το παράδειγμα για τους άλλους Δήμους.
Στόχος της συμμετοχής μας, είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και η περαιτέρω ανάδειξη των τοπικών βιολογικών και μη αγροτικών και άλλων ποιοτικών προϊόντων της περιοχής μας».
Η FoodExpo προσφέρει ένα γόνιμο έδαφος για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.
[banner id=”143729″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ