Ελάτε στην παρέα μας

Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Εννέα Ισπανοί μαθητές/τριες και δύο εκπαιδευτικοί στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για μια εβδομάδα, 12-18 Μαΐου 2024, 9 Ισπανοί μαθητές/τριες φιλοξενήθηκαν σε ελληνικές οικογένειες και γνώρισαν από κοντά την ελληνική κουλτούρα και παράδοση. Οι δραστηριότητες που οργανώθηκαν από την εκπαιδευτική ομάδα Erasmus του 1ου Δημοτικού Μαρκοπούλου, περιλάμβαναν μαθήματα ελληνικών για τους Ισπανούς προσκεκλημένων μας, αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικά δρώμενα, κοινές εργασίες, επισκέψεις σε πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους και δράσεις που ενίσχυσαν τις σχέσεις μεταξύ των δύο σχολείων Μέσω συνεργατικών έργων και δραστηριοτήτων,  ανέπτυξαν δεξιότητες ομαδικής εργασίας και συνεργασίας. Απέκτησαν μεγαλύτερη κατανόηση και σεβασμό για άλλες κουλτούρες, ενισχύοντας την πολιτισμική τους ευαισθησία και ανοχή.

Μια από τις πτυχές του προγράμματος ήταν και η προστασία του περιβάλλοντος και για αυτό τον λόγο επισκέφτηκαν την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη, όπου και προβήκανε σε καθαρισμό. Η δραστηριότητα καθαρισμού ακτών από μαθητές αποτελεί μια εξαιρετική εκπαιδευτική πρωτοβουλία που προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές/τριες, με τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους, συγκέντρωσαν σκουπίδια και πλαστικά από την παραλία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη διατήρηση της καθαριότητας της περιοχής. Η συμμετοχή τους όχι μόνο βελτίωσε την κατάσταση της ακτής, αλλά επίσης ενίσχυσε την αίσθηση ευθύνης και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών από τις δύο χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ