Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης: Πήδηξαν από το Καραβ…άκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο ανεξαρτητοποιήσεις επιφύλασσε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση αλλά και ίντριγκες ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου

Με τα καθιερωμένα συγχαρητήρια προς τον θριαμβευτή των πρόσφατων δημοτικών εκλογών στο δήμο Μεταμόρφωσης, κ. Στράτο Σαραούδα, ξεκίνησε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Και παρά το γεγονός πως η διάρκειά της συνεδρίασης ήταν λιγότερη από μία ώρα μας επιφύλασσε σημαντικές ειδήσεις.

Πρώτα από όλα, την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη “Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση”, με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Καραβάκο ανακοίνωσαν οι δύο δημοτικοί της σύμβουλοι Αγγελική Καλαντζή και Γιώργος Πετρόπουλος.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, κα Δήμητρα Σκοπελίτη, ανέγνωσε στο Σώμα την επιστολή ανεξαρτητοποίησης των δύο συμβούλων. Το σύντομο κείμενο της επιστολής ανέφερε: “Με την παρούσα επιστολή μας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα 16 Οκτωβρίου 2023 παύουμε να είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση” και συμμετέχουμε ως ανεξάρτητοι.”

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν και τον λόγο στη συνέχεια και τοποθετήθηκαν επίσης πολύ συνοπτικά. Πρώτα η κα Καλαντζή, αφού έδωσε και τα δικά της συγχαρητήρια στον δήμαρχο για την επανεκλογή του, ανέφερε στη συνέχεια: “Οι λόγοι που παραιτήθηκα είναι καταρχάς πολιτικοί και προσωπικοί που με έκαναν να παραιτηθώ από τη Συμμαχία Πολιτών και να ανεξαρτητοποιηθώ μέχρι το τέλος της θητείας μου στις 31/12/23. Ευχαριστώ πολύ για αυτά τα τέσσερα χρόνια, έμαθα πάρα πολλά πράγματα και πήρα πάρα πολλά. Ο αγώνας βέβαια από τη μεριά μου δε σταματάει, εγώ πάντα ήμουν στο μετερίζι της ιστορίας και θα είμαι σίγουρα και στο μέλλον. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.”

Ακολούθως ο κ. Γιώργος Πετρόπουλος, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του στους νικητές των εκλογών και σε όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν ανέφερε: “Η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης είναι καθαρά για πολιτικούς λόγους, δεν έχουμε κάποια προσωπική διαφορά με κάποιους και ελπίζω η νέα θητεία θα είναι αντάξια των προσδοκιών του κόσμου. Θα συναντηθούμε όπως είπε και η συνάδελφος Καλαντζή, ξανά στους δρόμους και ξανά στους αγώνες για μία καλύτερη πόλη.”

Όσον αφορά στον επικεφαλής της παράταξης δεν έκανε κάποιο σχόλιο ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι δύο παραιτηθέντες σύμβουλοι δεν εξελέγησαν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

 

Φώτης Παπαδόπουλος: Ξεχωριστά συγχαρητήρια στον Γιάννη Μπάλτα

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η παρέμβαση του έμπειρου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, κ. Φώτη Παπαδόπουλου. Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος αφού χαρακτήρισε “καθαρή νίκη” την επανεκλογή του δημάρχου και ενημέρωσε πως θα ασκήσει κανονικά τα θεσμικά του καθήκοντα όπως αυτά προβλέπονται στη συνέχεια ζήτησε να κάνει μία ειδική ξεχωριστή αναφορά για την εκλογική πρωτιά του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του δημάρχου, κ. Γιάννη Μπάλτα, ο οποίος έλαβε 1599 ψήφους.

Έτσι, στη σύντομη παρέμβασή του ο κ. Φώτης Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “Θέλω να δώσω όμως συγχαρητήρια ξεχωριστά, στον Γιάννη τον Μπάλτα για το πολύ μεγάλο ποσοστό σταυροδοσίας που ιστορικά, αυτή η σταυροδοσία υπάρχει στη Μεταμόρφωση. Επαναλαμβάνει τον άθλο του 2006 του αγαπητού Γιώργου Μπάλτα (Σ.Σ. Πατέρας του Γιάννη Μπάλτα), ο οποίος είχε πάρει με τρισταυρία τότε ένα ανάλογο ποσοστό.”

Αυτή η ξεχωριστή αναφορά του κ. Παπαδόπουλου στον Γιάννη Μπάλτα από πολλούς θεωρήθηκε στοχευμένη, καθώς είναι έντονες οι φήμες που κυκλοφορούν, πολύ καιρό μάλιστα, πως ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Στράτου Σαραούδα έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες και οι οποίες θα εκφραστούν κατά την διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου, η οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως πλέον έχει πενταετή διάρκεια.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε ξεχωριστά συγχαρητήρια και στον κ. Σαριδάκη που ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 1304 ψήφους και σε όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης.

 

Δεν ψήφισε το Ψήφισμα κατά της φασιστικής συγκέντρωσης ο Γ. Χρονόπουλος

Τέλος, ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργου Χρονόπουλου να μην ψηφίσει το Ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Μεταμόρφωσης και ο επικεφαλής της κ. Παναγιώτης Μακρίδης κατά της πανευρωπαϊκής φασιστικής συγκέντρωσης που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στο γειτονικό Ηράκλειο Αττικής. Το Ψήφισμα εγκρίθηκε από το υπόλοιπο Σώμα όμως ο κ. Χρονόπουλος και ο κ. Κώστας Κολοβός, δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, δεν το ψήφισαν, καθώς όπως είπε ο κ. Χρονόπουλος είναι μεν φυσικά κατά των φασιστών όμως απέχουν από το Ψήφισμα, καθώς δεν τους αφορά ως παράταξη και πρόσθεσε: “Ο Παναγιώτης μπέρδεψε πολλά πράγματα μέσα στο Ψήφισμα. Εμάς δε μας αφορά.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ