Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δ.Σ. Μεταμόρφωσης: Θέμα προς συζήτηση με αφορμή τη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου θέτουν 8 δημοτικοί σύμβουλοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή το συμβάν που έλαβε χώρα στη συνεδρίαση της 26ης Απριλίου τοου Δ.Σ. Μεταμόρφωσης 8 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να συζητηθούν όσα έλαβαν χώρα και να ληφθούν ανάλογες αποφάσεις.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά:

“Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 26/4, Αντιδήμαρχος που κατ’ επανάληψη βρίζει και χυδαιολογεί, χωρίς προφανώς να καταλάβαινε τη διαφορά ανάμεσα στο Δημ. Συμβούλιο και το χαμαιτυπείο, δήλωσε: «Εγώ είμαι πολύ καλό παιδί»

και αμέσως στη συνέχεια το απέδειξε με τις εξής απίστευτες φράσεις: «Όποιος δεν με σέβεται θα τονε φάω στο φούρνο με πατάτες».

Και για να μην νομίσει κανείς ότι αστειεύεται, πρόσθεσε, με ύφος που δεν σηκώνει αστεία: «Εγώ μόνο αυτό σας λέω. Τίποτα άλλο.»

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο αυτά που είπε το συγκεκριμένο άτομο. Είναι το πώς αντέδρασαν η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και ο Δήμαρχος. Η Πρόεδρος θεώρησε φυσιολογικό να απειλούνται οι Δημ. Σύμβουλοι με φούρνο όχι για σαπούνι αλλά για το γεύμα του κ. Αντιδημάρχου και δεν αντέδρασε καθόλου. Ο Δήμαρχος κάτι πήγε να ψελλίσει αλλά το σταμάτησε γρήγορα. Ίσως τον φόβισε ο φούρνος.

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, πήρε μεγάλη δημοσιότητα σε Μέσα Ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα, εξευτελίζοντας πόλη, κοινωνία, δημότες και Δημ. Συμβούλιο.

Μετά τα παραπάνω, μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

1) Ο Δήμαρχος εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου του, τη θεωρεί φυσιολογική και την ανέχεται; Ζητάμε να απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές.

2) Η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου θεωρεί ότι ενήργησε σωστά και ότι μπορεί να συνεχίσει να προεδρεύει στο Δημ. Συμβούλιο. Ζητάμε να δώσει απάντηση.

3) Το Δημ. Συμβούλιο, ως πολιτικό όργανο, που εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας, οι επικεφαλής των παρατάξεων, και κάθε Δημ. Σύμβουλος, δεν αισθάνονται την ανάγκη να
αποδοκιμάσουν τον επίδοξο ανθρωποφάγο και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του με πρόταση μομφής σε βάρος του;

Πιστεύουμε ότι για ένα τέτοιο θέμα, κανείς δεν πρέπει να κάνει πως δεν κατάλαβε.

Καλούμε τον καθένα από τη θέση ευθύνης που κατέχει να πάρει θέση. Αν ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έχουν το σθένος και την ευθιξία να επανορθώσουν έμπρακτα και ουσιαστικά, έχουν υποχρέωση να το κάνουν οι Δημ. Σύμβουλοι.

Ζητάμε να διαβαστεί το παρόν, να συζητηθεί το θέμα πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθεί απόφαση του Σώματος.

Μεταμόρφωση, 25/5/2021
Οι αιτούντες,
Μιλτιάδης Καρπέτας
Φώτης Παπαδόπουλος
Κώστας Κολοβός
Νικολέττα Πατέλη
Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Ηλιόπουλος
Ευάγγελος Γαρούφος
Δήμητρα Τσεβά”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ