Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δ.Σ. Μεταμόρφωσης: “Ναι” στη διάνοιξη της οδού Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης προχωράει στην υλοποίηση ενός κρίσιμου έργου σε μία ταλαιπωρημένη περιοχή

Αν και πέρασε από 40 κύματα, πάρθηκε τελικά η απόφαση για την διάνοιξη της οδού Αγίας Βαρβάρας, στην περιοχή της Καναπίτσας στη Μεταμόρφωση. Πρόκειται για μία απόφαση που δίνει ανάσα ανακούφισης στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και των περιοίκων, καθώς αναμένεται να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών που ταλανίζει τη συγκεκριμένη γειτονιά.

Το θέμα της διάνοιξης της Αγίας Βαρβάρας είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης όμως μετά από ενστάσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η διοίκηση υποχρεώθηκε να το αποσύρει ώστε να συγκεντρώσει κάποια στοιχεία που ζητούσε η μειοψηφία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρπέτας ζήτησε να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο το εξώδικο που είχε στείλει μία οικογένεια ιδιοκτητών και με το οποίο καλούσε τον δήμο να μην προχωρήσει στην διάνοιξη του δρόμου. Ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την διοίκηση επειδή προσέλαβε εξωτερικό δικηγόρο για να κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες και δεν χειρίστηκε την υπόθεση η Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Προκειμένου να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα ζήτησαν εγγράφως να δηλώνετε πως ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες.

Η δημοτική αρχή έφερε στην δεύτερη συνεδρίαση την “έγκριση” της διαδικασίας από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου όμως και πάλι δεν έπεισε τις μικρότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθώς χωρίς – η αλήθεια είναι – να πούνε κάτι συγκεκριμένο τάχθηκαν κατά της διαδικασίας που ακολούθησε η διοίκηση, γενικά και αόριστα. Όμως η επιθυμία της δημοτικής αρχής να δώσει λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά.

Πως βρέθηκε η λύση

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που “φοβούνται” ότι δεν τηρήθηκαν οι ορθές διαδικασίες να απέχουν από την ψηφοφορία ώστε να μην αντιμετωπίσουν κάποια συνέπεια αλλά παράλληλα να μπορέσει να εγκριθεί η διάνοιξη του δρόμου με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.

Μετά από αυτήν την επιτυχημένη πρόταση του δημάρχου απείχαν από την ψηφοφορία οι παρατάξεις “Συμμαχία Πολιτών”, “Πολιτεία Πολιτών” και “Λαϊκή Συσπείρωση” και οι ψήφοι των εννέα δημοτικών συμβούλων της διοίκησης (απουσίαζε ο κ. Δημήτρης Τσίκνας) ξεμπλόκαραν την διάνοιξη της οδού Αγίας Βαρβάρας.

Αρνητικά ψήφισε ο κ. Πεπαρίδης, ο οποίος – όπως και όλες οι παρατάξεις βέβαια – επαναλάμβανε πως είναι υπέρ της διάνοιξης του δρόμου, όμως χωρίς κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα ψήφισε κατά της διάνοιξης. Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Πορείας που ήταν στη συνεδρίαση καταψήφισαν, καθώς δεν κατατέθηκε στη συνεδρίαση το εξώδικο που είχε ζητήσει ο κ. Καρπέτας στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ενώ από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση είχε θέσει και θέμα για την έκπτωση 15% που είχε συμφωνήσει η διοίκηση με τους ιδιοκτήτες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που σχετίζονται με την διάνοιξη της Αγίας Βαρβάρας και περιέγραψαν τις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στην συγκεκριμένη γειτονιά και κάλεσαν την αντιπολίτευση να μην βρίσκει προσχηματικές δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει τη διάνοιξη, αφού όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει με την διαδικασία που ακολούθησε η δημοτική αρχή του κ. Σαραούδα.

Τελικά, έστω και μέσω της αποχής, εγκρίθηκε η διάνοιξη και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος στο προσεχές διάστημα θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο και οι διανοίξεις κι άλλων δρόμων, καθώς οι κλειστές οδοί είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεταμόρφωση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ