Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Εκδήλωση του ΤοΣΠΠα για τη Νεανική Παραβατικότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠα), του Δήμου Μεταμόρφωσης πραγματοποίησε το Σάββατο 6 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, την πρώτη του εκδήλωση για το έτος 2024 με θέμα: «Νεανική Παραβατικότητα – Μια σύγχρονη Πρόκληση. Ενώνουμε τις φωνές μας για να προστατεύσουμε την παιδική αθωότητα».

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του ΤοΣΠΠα, κας Τζωρτζίνας Αγγελοπούλου Τζωρτζίνας, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του Εντεταλμένου Συμβούλου και Επόπτη Λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, κ. Βασίλη Κορκολή.

 

Στην έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία από την ψυχολόγο κα Ιωάννα Γκίκα, η οποία εκπροσώπησε το «Χαμόγελο του Παιδιού», με τίτλο «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός: Η εμπειρία από το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Στην συνέχεια η κα Βεργή, Διευθύντρια του 2 Γυμνασίου Μεταμόρφωσης, παρουσίασε μέσω οπτικοακουστικού υλικού, το έργο του 2ου Γυμνασίου, όσον αφορά στις δράσεις και κινητοποιήσεις, σχετικά με την πρόληψη της παραβατικότητας, εντός σχολικού πλαισίου.

Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο κατά του σχολικού εκφοβισμού από τους μαθητές του 2 Γυμνασίου, το οποίο συντέθηκε και σκηνοθετήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας κας Αλεβίζου.

 

Η τελική ομιλία έγινε από τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Αστυνόμο Α’ Ειδικών Καθηκόντων Πληροφορικής, κα Γρουστίδου με τίτλο «Ενημερωμένα παιδιά, ασφαλείς πολίτες».

 

Η δράση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, προς τους αρμόδιους φορείς.

Στην εκδήλωση -πέραν των αναφερθέντων- παρευρεθήκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης, κα Αθανασία Ακριώτη, οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Μάκης Αδαμίδης, κα Δήμητρα Σκοπελίτη, κα Χριστίνα Αντωνοπούλου και κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου αντίστοιχα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Πάνος Λουσίδης, κ. Παναγιώτης Αστήθας, κ. Αντώνης Χριστοφορίδης, κ. Φώτης Παπαδόπουλος, κ. Γιώργος Στρογγυλούδης και κα Μαρία Αγγελοπούλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ