Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Εμβόλιο… αλήθειας στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τοπικού Ιατρείου απάντησε στις κατηγορίες παράταξης της αντιπολίτευσης – Στηρίχτηκε από την διοίκηση και τη μείζονα μειοψηφία

Η έγγραφη έκκληση των ιατρών και των νοσηλευτών του Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης να μην το συμπεριλαμβάνουν στην πολιτική αντιπαράθεση και να μην το λασπολογούν σημάδεψε την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στο Τοπικό Ιατρείο απάντησαν σε όσα ανέφερε στην πρόσφατη ανακοίνωση της η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» σχετικά με την λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου, μετά την ανάληψη καθηκόντων και ως εμβολιαστικού Κέντρου. Θυμίζουμε ότι η παράταξη της αντιπολίτευσης τόνιζε στην ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά: «Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση αντιτάχθηκε στην πρόταση να μετατραπούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στην πόλη μας σε εμβολιαστικό κέντρο. Η αιτία είναι ότι νομοτελειακά θα υποβαθμιζόταν ακόμα περισσότερο η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην πόλη μας, δηλαδή, πρακτικά, για να κλείσει κάποιος ραντεβού με γιατρό θα έπρεπε να πάει σε άλλο Δήμο» και συμπλήρωνε: «Πρακτικά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Μεταμόρφωση καταργήθηκαν». Παράλληλα, κατηγορούσε την δημοτική αρχή ότι προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια για «να βάλει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική».

Δήμαρχος: «Πως θα διεκδικούσαμε να γίνει Κέντρο Υγείας στη Μεταμόρφωση αν κρυβόμασταν στην πανδημία;»

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, εξήγησε ότι όταν ένας δήμος διεκδικεί να μετατραπεί το Τοπικό του Ιατρείο σε Κέντρο Υγείας τότε θα πρέπει να αποδεικνύει ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή της πανδημίας. «Πως θα διεκδικούσαμε να γίνει Κέντρο Υγείας στη Μεταμόρφωση αν κρυβόμασταν στην πανδημία;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραούδας.
Ακόμη ο δήμαρχος στάθηκε στο γεγονός πως η λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου και ως εμβολιαστικού Κέντρου το έφερε στο προσκήνιο, καθώς όπως τόνισε τον χώρο επισκέφτηκε η Υφυπουργός Υγείας και οι επικεφαλής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και πλέον γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι χρειάζεται να γίνει. Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε πως άμεσα θα ενισχυθεί το Τοπικό Ιατρείο και με έναν ακόμη καρδιολόγο και με έναν ακόμη παθολόγο και θα συνεχίσει ο δήμος να διεκδικεί προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε όπως θύμισε ο δήμαρχος, επί διοίκησης του αυξήθηκε το δυναμικό του Τοπικού Ιατρείου.
Ολοκλήρωσε λέγοντας πως ήταν επιλογή της διοίκησης να λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της πόλης και παράλληλα εξυπηρετείται και η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ευχαριστώντας δημόσια το προσωπικό του Ιατρείου για την τεράστια προσφορά του και υπογράμμισε πως ο δήμος είναι δίπλα σε ότι του ζητηθεί.

 

Αήθης επίθεση Καραβάκου σε Νικολοπούλου: «Είστε ψεύτρα, μαριονέτα και πολύ λίγη»

Τους ενωτικούς και ήπιους τόνους του δημάρχου ήρθε να …χαλάσει με την παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, κ. Βασίλης Καραβάκος, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος έκανε λόγο για «ανακοίνωση υβριστική για εμάς». Σε εκείνο το σημείο η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου δήλωσε ότι δεν αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη παράταξη ή πρόσωπο στην ανακοίνωση και ο κ. Καραβάκος ξέσπασε κατά της Προέδρου λέγοντας φράσεις όπως «ζορίζεστε κα Νικολοπούλου», «είστε πολύ λίγη», «μαριονέτα» και «είστε φορέας του ψεύδους», προσβάλλοντας και τον θεσμό της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια μια κυρία και δημοτική σύμβουλο με τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία και ιστορία στην Μεταμόρφωση.

Όταν κάπως ηρέμησε ο δημοτικός σύμβουλος στην απάντηση – απολογία του προς το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης στάθηκε στο γεγονός ότι δεν τους κοινοποιήθηκε νωρίτερα η ανακοίνωση και στο ότι δεν είχε υπογραφές. Μάλιστα, κατήγγειλε ότι η ανακοίνωση “λέει ψέματα”, «είναι κατασκευασμένη» και «γράφτηκε καθ΄ υπόδειξη της διοίκησης». Στη συνέχεια επανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης ότι αν επιχειρήσει κάποιος να κλείσει ραντεβού δεν βρίσκει ελεύθερο για τους επόμενους δύο μήνες.

Π. Λουσίδης: Μόνο εμείς και το Ηράκλειο το καταφέραμε

Για το θέμα των ραντεβού απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας, κ. Παναγιώτης Λουσίδης τονίζοντας πως είναι σύνηθες φαινόμενο να μην υπάρχουν ραντεβού για τους επόμενους δύο μήνες. Ενημέρωσε πως άμεσα θα στελεχωθεί με δύο επιπλέον ιατρούς το Ιατρείο και συνεχίζονται οι πιέσεις για να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Ενώ δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο δήμος κατάφερε να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στη Μεταμόρφωση και αποκάλυψε πως μόνο τα Τοπικά Ιατρεία της Μεταμόρφωσης και του γειτονικού Ηρακλείου το κατάφεραν αυτό, καθώς τα άλλα τοπικά εμβολιαστικά κέντρα είναι Κέντρα Υγείας και όχι Τοπικά Ιατρεία.

 

Και ο κ. Χρονόπουλος εξέθεσε τον κ. Καραβάκο

Σαν να μην έφτανε όσες διαψεύσεις δέχτηκε ο αρχηγός της Συμμαχίας Πολιτών ήρθε και ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιώργος Χρονόπουλος να δώσει το χαριστικό χτύπημα. Ειδικότερα, ο κ. Χρονόπουλος, που λόγω της απουσίας του πρώην δημάρχου, κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, εκπροσώπησε την παράταξη στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ανέφερε πως το Τοπικό Ιατρείο λειτουργεί άψογα και έχει προσωπική άποψη για αυτό, καθώς το επισκέφτηκε δύο φορές πρόσφατα.
Συμπλήρωσε πως εξυπηρετούνται εκατοντάδες δημότες και της Μεταμόρφωσης και των γύρω δήμων και είναι άξιο συγχαρητηρίων το προσωπικό και έκλεισε λέγοντας πως γνωρίζουν πως όπου και να πάρεις για ραντεβού αυτήν την εποχή δεν βρίσκεις να κλείσεις.

 

Η αλήθεια για το Τοπικό Ιατρείο Μεταμόρφωσης

Σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας – μετά τα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης – για τα Τοπικά Ιατρεία Μεταμόρφωσης διαπιστώσαμε πως από το 2019 έως και σήμερα υπηρετούν επιπλέον τρεις ιατροί (δερματολόγος, ενδοκρινολόγος και παιδίατρος) και σύντομα ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος. .

Επίσης, παρέμειναν όλοι οι μόνιμοι ιατροί και πλέον το Κέντρο Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας στέλνει πολύ συχνότερα σε σχέση με το παρελθόν πρόσθετους ιατρούς στο τοπικό ιατρείο και έχει αυξηθεί η διαθεσιμότητα των ραντεβού.

Επίσης, υπήρχαν τρεις νοσηλευτές και πλέον είναι δέκα. Ακόμη και η γραμματειακή υποστήριξη διπλασιάστηκε.

Πέραν της πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών, πλέον εξυπηρετούνται καθημερινά πάνω από 200 πολίτες με τον εμβολιασμό – πέραν των ραντεβού.
Επίσης, για την διευκόλυνση των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, υπάρχουν ιατροί για όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό: Μην λασπώνετε και μην μηδενίζετε τους κόπους μας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού του το Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης που αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης ήταν η εξής: «Επιλεχθήκαμε ως ένα καλό ιατρείο και ικανό να διαχειριστεί το απαραίτητο όπλο στην πανδημία, ήτοι το εμβόλιο όπως και σε πολλούς δήμους που θεωρήθηκαν κατάλληλοι).
Αποδεχτήκαμε να εργαστούμε από το πρωί έως και το βράδυ, πολλές φορές ως τα μεσάνυχτα χωρίς άδειες – χωρίς αντιρρήσεις.
Για 8 ημέρες μας αφαιρέθηκε η πρωτοβάθμια για να εκπαιδευτούμε στο δύσκολο έργο μας, ενώ παράλληλα εξυπηρετούμε χωρίς ραντεβού εξάμηνες συνταγές – εξετάσεις και περιστατικά που κάποιες φορές σώσαμε και ζωές.
Εδώ και μία εβδομάδα η πρωτοβάθμια λειτουργεί παράλληλα με το εμβολιαστικό, που μας χρειάζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:000 έως τις 23:00.
Εξηγήσεις δώσαμε όταν ρωτηθήκαμε.
Παρακαλούμε σεβαστείτε την προσπάθεια μας, τους κόπους μας και τη συνεχή μέριμνα που με μεγάλη σωματική και ψυχική δύναμη προσφέρουμε.
Παρακαλούμε όχι λάσπη.
Ζητάμε συμπαράσταση στον αγώνα που προσφέρουμε για το καλό του κόσμου και να είστε στο πλευρό μας.
Θα έπρεπε όπως οι δημότες της Μεταμόρφωσης μας ευχαριστούν για την τάξη και την ευγένεια που τους αντιμετωπίζουμε και οι άνωθεν να μας παροτρύνουν, ώστε να αντέξουμε στο δύσκολο έργο που αναλάβαμε.
Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Ενημερώστε ότι πρέπει να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για το ενδεχόμενο 4ο κύμα.
Βοηθήστε στο δύσκολο έργο μας. Μείνετε δίπλα μας και μη γίνεστε εχθροί μας. Εργαζόμαστε με τον ίδιο μισθό αφού μας ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας όπου ανήκουμε και θα το κάνουμε για όσο χρειαστεί.
Ο Δήμος μας βοηθά αναγνωρίζοντας την εργασία μας και την προσφορά στους πολίτες της Μεταμόρφωσης.
Ας μην χρησιμοποιείτε εμάς για οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση.
• Πολλοί ιατροί εγκαταλείπουν το δημόσιο και πάνε στα ιδιωτικά
• Έχει γίνει προκήρυξη για πρόσληψη ιατρών και δεν υπάρχει ενδιαφέρον λόγω των συνθηκών πανδημίας
• Τόσο το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και οι ιατροί του Τοπικού Ιατρείου με πίστη – προσπάθεια – κουράγιο και ατέλειωτες ώρες εργασίας επιμένουμε:
Μην λασπώνετε και μην μηδενίζετε τους κόπους μας. Όσον αφορά στην προσπάθεια των ιατρών υπάρχουν στοιχεία και αριθμοί που μιλάνε για το πόσο προσπαθούμε και βάζουμε πλάτη στα δύσκολα.

Με εκτίμηση
Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης.»

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ