Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Λαϊκή Συσπείρωση Μεταμόρφωσης: Ψήφισμα για την απόκτηση του κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ψήφισμα με θέμα την απόκτηση του κτήματος Φιξ από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής καταθέτει στο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής: “Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης, στηρίζει την πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου να αποκτήσει το κτήμα ΦΙΞ και να το παραδώσει στον λαό της περιοχής.

Η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ είναι θέμα ζωής για τους κατοίκους του Ηρακλείου αλλά και για τους κατοίκους των όμορων Δήμων (Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης), τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για πολιτιστικούς. Τα 27 στρέμματα του κτήματος είναι ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους με μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο με τα απανωτά lockdown αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για ελεύθερους χώρους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατανοώντας την αναγκαιότητα προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στηρίζει την πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου, για την αγορά του κτήματος ΦΙΞ.

Η κοινή στάση των δημοτικών συμβουλίων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης- Πεύκης, μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την άμεση χρηματοδότηση της συγκεκριμένης αγοράς, που θα εξασφαλίζει τη χρήση του, ως χώρο πρασίνου, αναψυχής και πολιτιστικού κέντρου, μακριά από τον δανεισμό του Δήμου από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αλλά και την αξιοποίηση διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να βάλουν το πάρκο ΦΙΞ, σε κίνδυνο ή να το οδηγήσουν στην εμπορική εκμετάλλευση του.

Παράλληλα στηρίζουμε την απόφαση του Δήμου, να προχωρήσει στην κίνηση να καλύψει την υπεραξία των ακινήτων των περιοίκων της περιοχής.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεταμόρφωσης
Παναγιώτης Μακρίδης
Γρηγόρης Μολύβας”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ