Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Μεταμόρφωση: Δημοτικό Συμβούλιο για …γερά στομάχια

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για την “διάσημη” πλέον φράση του Αντιδημάρχου Αδαμίδη “θα σας φάω στο φούρνο με πατάτες”

Σχεδόν σε κάθε ρεπορτάζ μας, από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεταμόρφωσης, καταγράφουμε τις στιγμές έντασης που συμβαίνουν εκεί, καθώς είναι πραγματικά ιδιαίτερα σοβαρές. Όταν όμως “καταφέρνει” ένα απόσπασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μεταδίδεται πανελλαδικά από την δημοφιλή σατυρική εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα υπάρχουν συνέπειες.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης “Νέα Πορεία” ζήτησε να τεθεί το θέμα με τις περιβόητες δηλώσεις (θα σας φάω στο φούρνο με πατάτες) του Αντιδημάρχου, κ. Αδαμίδη στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Σ. Σαραούδας: “Του ζήτησα αμέσως να το πάρει πίσω και το έκανε”

Πρώτα πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, ο οποίος τόνισε ότι παρά την μεγάλη ένταση που επικρατούσε σε εκείνη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της συζήτησης για τα καταστήματα στην πλατεία, όταν ο κ. Αδαμίδης είπε αυτήν την φράση, του ζήτησε να ανακαλέσει και εκείνος το έκανε. Πρέπει να πούμε ότι όποιος ανατρέξει στο συγκεκριμένο απόσπασμα όντως ο δήμαρχος ζήτησε από τον αντιδήμαρχό του να ανακαλέσει και εκείνος το έκανε αμέσως. Πάντως ο δήμαρχος επισήμανε πως ήταν μία ατυχής έκφραση και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην υπερβολή της όλης υπόθεσης και στην προσπάθεια να την εκμεταλλευτεί πολιτικά η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε όλοι γνωρίζονται στην Μεταμόρφωση και ο κ. Αδαμίδης είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

 

Χ. Νικολοπούλου: Ποιος το έδωσε στο “Ράδιο Αρβύλα”;

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, η οποία περιέγραψε τις δυσκολίες να προεδρεύεις μέσω τηλεδιάσκεψης, ειδικά σε τόσο τεταμένες συνεδριάσεις, όπως ήταν αυτή με την επίμαχη φράση. Η κα Νικολοπούλου εξέφρασε το δίκαιο παράπονό της ότι δεν τη σέβονται ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, κάποιοι μάλιστα είναι πραγματικά αγενείς, και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είναι δημοκρατική και δεν είναι τελείως αυστηρή απέναντι στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Φυσικά και η κα Νικολοπούλου τόνισε ότι ήταν λάθος η τοποθέτηση του κ. Αδαμίδη και θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη. Ενώ αναρωτήθηκε για το ποιος έδωσε το βίντεο στην εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”.

 

Μ. Καρπέτας: “Έπρεπε να τον διαγράψετε”

Αφού άκουσε τον δήμαρχο και την Πρόεδρο ο κ. Μιλτιάδης Καρπέτας δήλωσε την βαθειά του απογοήτευση για τις τοποθετήσεις τους και τόνισε πως δεν κατάλαβαν πόσο σημαντικό παράπτωμα ήταν αυτό στο οποίο υπέπεσε ο αντιδήμαρχος κ. Αδαμίδης. Όπως τόνισε ο πρώην δήμαρχος θα έπρεπε όταν είπε ο κ. Αδαμίδης ότι θα τους “φάει στον φούρνο με πατάτες”, να τον απολύσει από αντιδήμαρχο ο κ. Σαραούδας και να τον διαγράψει από δημοτικό σύμβουλο.

 

Ηπιότερες οι υπόλοιπες παρατάξεις

Στις τοποθετήσεις τους οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν ήταν τόσο αυστηροί όσο ο κ. Καρπέτας, με εξαίρεση τον κ. Πεπαρίδη, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρώην δήμαρχο και μάλιστα κατηγόρησε την Πρόεδρο που αναρωτήθηκε πως έφτασε το βίντεο στους “Ράδιο Αρβύλα”, καθώς όπως είπε είχε ανέβει ήδη στο “Μαρινάκης.gr”, χωρίς πάντως κανείς να καταλάβει τι εννοούσε κι αυτή τη φορά ο κ. Πεπαρίδης.

Συζητήθηκε η παρέμβαση της Χ. Αντωνοπούλου

Η παρέμβαση που ξεχώρισε ήταν αναμφισβήτητα αυτή της κας Χριστίνας Αντωνοπούλου. Η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης παρέπεμψε το Σώμα και το ακροατήριο σε συγκεκριμένες συνεδριάσεις (με ημερομηνίες) του δημοτικού συμβουλίου όπου είχαν ειπωθεί εκφράσεις (τις ανέφερε αναλυτικά) που δεν ταιριάζουν με το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Ακόμη η κα Αντωνοπούλου θύμισε την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ειπώθηκε η φράση, όταν η δικηγόρος των καταστηματαρχών είχε εξαπολύσει βαριές προσβολές εις βάρος του δημάρχου και του κ. Αδαμίδη στοχοποιώντας τους και μάλιστα όπως αποκάλυψε η κα Αντωνοπούλου η συγκεκριμένη δικηγόρος είχε προταθεί να είναι υποψήφια με τη “Νέα Πορεία” στις προηγούμενες εκλογές.

Παράλληλα, η κα Αντωνοπούλου, κάλεσε το Σώμα να σεβαστεί επιτέλους την Πρόεδρο, που όπως είπε είναι πραγματική Πρόεδρος, ενώ οι προηγούμενοι ήταν διακοσμητικά στοιχεία και κάλεσε τους συναδέλφους της να δουν εκείνες τις συνεδριάσεις στο youtube όπου αποδεικνύονται τα όσα λέει. Και έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Όσα χρόνια είμαι δημοτική σύμβουλος δεν έχω ξαναδεί τόσο θλιβερά φαινόμενα από την αντιπολίτευση.”

Δ. Τσίκνας: “Ενόχλησαν οι αλήθειες”

Καυστικότατος ήταν στην παρέμβασή του και ο κ. Δημήτρης Τσίκνας. Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας υποστήριξε πως οι αλήθειες που ο κ. Αδαμίδης έχει πει κατά καιρούς στο δημοτικό συμβούλιο ενόχλησαν τον κ. Καρπέτα και όχι η επίμαχη φράση και για αυτό αντέδρασε τόσο σθεναρά. Στη συνέχεια και ο κ. Τσίκνας έκανε μία αναδρομή στα όσα “επιλήψιμα έχει πει ο κ. Καρπέτας, κάνοντας λόγο για υποκρισία από μεριάς του πρώην δημάρχου.

 

Μ. Αδαμίδης: “Συγγνώμη από όποιον ενοχλήθηκε”

Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Μάκη Αδαμίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που τον στήριξαν δημόσια και ζήτησε συγγνώμη από τον δήμαρχο και την Πρόεδρο επειδή μπορεί να τους έφερε σε δύσκολη θέση. Εξήγησε πως ήταν μία λάθος έκφραση, στην ένταση της στιγμής, που την πήρε αμέσως πίσω και ζήτησε ξανά συγγνώμη από όποιος ενοχλήθηκε. Στη συνέχεια κατηγόρησε για υποκρισία τον κ. Καρπέτα χρησιμοποιώντας πάντως ξανά εκφράσεις άκρως “επικίνδυνες”.

Δείτε παρακάτω τη σχετική συνεδρίαση

 

Η επιστολή της Νέας Πορείας

Η επιστολή της Νέας Πορείας που αποτέλεσε το λόγο που συζητήθηκε το θέμα στο Σώμα ήταν η εξής: “Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 26/4, Αντιδήμαρχος που κατ’ επανάληψη βρίζει και χυδαιολογεί, χωρίς προφανώς να καταλάβαινε τη διαφορά ανάμεσα στο Δημ. Συμβούλιο και το χαμαιτυπείο, δήλωσε:

«Εγώ είμαι πολύ καλό παιδί» και αμέσως στη συνέχεια το απέδειξε με τις εξής απίστευτες φράσεις: «Όποιος δεν με σέβεται θα τονε φάω στο φούρνο με πατάτες». Και για να μην νομίσει κανείς ότι αστειεύεται, πρόσθεσε, με ύφος που δεν σηκώνει αστεία: «Εγώ μόνο αυτό σας λέω. Τίποτα άλλο.»

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο αυτά που είπε το συγκεκριμένο άτομο. Είναι το πώς αντέδρασαν η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και ο Δήμαρχος.

Η Πρόεδρος θεώρησε φυσιολογικό να απειλούνται οι Δημ. Σύμβουλοι με φούρνο όχι για σαπούνι αλλά για το γεύμα του κ. Αντιδημάρχου και δεν αντέδρασε καθόλου. Ο Δήμαρχος κάτι πήγε να ψελλίσει αλλά το σταμάτησε γρήγορα. Ίσως τον φόβισε ο φούρνος.
Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, πήρε μεγάλη δημοσιότητα σε Μέσα Ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα, εξευτελίζοντας πόλη, κοινωνία, δημότες και Δημ. Συμβούλιο.

Μετά τα παραπάνω, μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:
1) Ο Δήμαρχος εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου του, τη θεωρεί φυσιολογική και την ανέχεται; Ζητάμε να απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές.
2) Η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου θεωρεί ότι ενήργησε σωστά και ότι μπορεί να συνεχίσει να προεδρεύει στο Δημ. Συμβούλιο. Ζητάμε να δώσει απάντηση.
3) Το Δημ. Συμβούλιο, ως πολιτικό όργανο, που εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας, οι επικεφαλής των παρατάξεων, και κάθε Δημ. Σύμβουλος, δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποδοκιμάσουν τον επίδοξο ανθρωποφάγο και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του με πρόταση μομφής σε βάρος του;
Πιστεύουμε ότι για ένα τέτοιο θέμα, κανείς δεν πρέπει να κάνει πως δεν κατάλαβε.
Καλούμε τον καθένα από τη θέση ευθύνης που κατέχει να πάρει θέση. Αν ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν έχουν το σθένος και την ευθιξία να επανορθώσουν έμπρακτα και ουσιαστικά, έχουν υποχρέωση να το κάνουν οι Δημ. Σύμβουλοι.
Ζητάμε να διαβαστεί το παρόν, να συζητηθεί το θέμα πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθεί απόφαση του Σώματος.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ