Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Νέα Πορεία: Ανακοίνωση για την αγορά κτιρίου από το Δήμο Μεταμόρφωσης για ανέγερση νέου Δημαρχείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επιστολή του Δημάρχου Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα με θέμα την αγορά κτιρίου για ανέγερση νέου Δημαρχείου σχολιάζει με ανακοίνωση η δημοτική παράταξη Νέα Πορεία.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Άλλη μια «εμπνευσμένη» πρωτοβουλία του κ. Σ Σαραούδα.

Με ανοιχτή επιστολή του (10.5.21) προς τους δημότες, καλεί σε υποβολή προτάσεων για την «καλύτερη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων ακινήτων» για να προσθέσουν τις δικές τους απόψεις στο διαμορφωμένο «σχέδιό» του, που, όμως, μετά από «διαδικτυακές συναντήσεις» και «δημιουργική διαδικασία» θα ξανά «διαμορφωθεί» και θα γίνει «κατάλληλο»! Κι’ όλα αυτά τα υπέροχα, γιατί και πότε;

-Γιατί, λέει, υπάρχει «δεδηλωμένη» η «δέσμευση», της δημοτικής αρχής, που είναι μάλιστα «γνωστή», για την αγορά νέου σύγχρονου Δημαρχείου, δηλαδή, «ένα κτίριο το οποίο θα …..» κτλ, κτλ .

-Πότε θα γίνει η αξιοποίηση; Λογικά, μετά την αγορά κτιρίου Δημαρχείου.

Ο κ. Δήμαρχος θεωρεί δεδομένη την αγορά. Αλλιώς, η πρωτοβουλία του θα θύμιζε το «πρώτα το σαμάρι και μετά το γάιδαρο» ή το «ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε».

Απορίες:
-Ποιος αποφάσισε αγορά κτιρίου, ποιο είναι το κτίριο και ποια η τιμή του;
-Και αν είναι δεδομένη ή έστω δρομολογημένη η αγορά, δεν θα έπρεπε να το ξέρουμε, αν όχι για να πούμε τη γνώμη μας, τουλάχιστον για να χαρούμε και εμείς;
-Γνωρίζει ο Δήμαρχος με ποιες διαδικασίες γίνεται η αγορά ενός κτιρίου ή μπερδεύει την περίεργη επιθυμία του με την (περίπλοκη) πραγματικότητα;
-Πότε και πώς έκανε «γνωστή» τη «δεδηλωμένη δέσμευσή» του; Εμείς ούτε την είδαμε ούτε την ακούσαμε.

Εκτίμηση: Αποκλείεται να προλάβει να κάνει την αγορά που ονειρεύεται, για άγνωστους λόγους.

Επομένως, δεν έχει νόημα να διατυπώσουμε απόψεις και προτάσεις, για κάτι που ούτε μας ζητήθηκε ούτε πρόκειται να συμβεί.

Ας αγοράσει πρώτα το κτίριο και μετά θα συμβάλουμε, για την καλύτερη αξιοποίηση «των υπαρχόντων ακινήτων».

Αν δεν έχει εξασφαλισμένη την αγορά, μάλλον κοροϊδεύει τον κόσμο, παριστάνοντας ότι τάχα τον λαμβάνει υπόψη του, για το ασήμαντο αλλά αποφασίζει μόνος του για το σημαντικό. Αναμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις.

Η Δημ. ομάδα της «Ν. Πορείας»

Υ.Γ.1 Για το αν ο Δήμος πρέπει να αγοράσει κτίριο ή να κατασκευάσει Δημαρχείο, έχουμε άποψη αλλά δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα.
Υ.Γ.2 Δηλώνουμε τον απέραντο σεβασμό μας, για να μη βρεθούμε σε κανα «φούρνο με πατάτες».
Υ.Γ.3 Μην μας καταγγείλετε ότι υπονομεύουμε το συμφέρον της πόλης. Το κόλπο δεν πιάνει.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ