Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Τμήμα Προάσπισης & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 1/6/2024 το σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α’ Βοηθειών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε Βεβαίωση Παρακολούθησης. Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον των πολιτών για εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο αντιδήμαρχος Προάσπισης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης, κ. Στάθης Βλαχάκης, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με έντονο το υγρό στοιχείο και δυστυχώς κάθε καλοκαίρι θρηνούμε θύματα από πνιγμούς. Στο πλαίσιο της πρόληψης των ατυχημάτων στη θάλασσα, ο Δήμος Μεταμόρφωσης διοργάνωσε σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τους διασώστες της ΕΔΟΚ βασική εκπαίδευση ναυαγοσωστικής για τους δημότες. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι συνοδοί των μελών των ΚΑΠΗ στα θερινά τους μπάνια σε μια προσπάθεια να νιώσουν και οι ίδιοι πιο χρήσιμοι και ασφαλείς. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην πολύ χρήσιμη αυτή εκδήλωση και δεσμευόμαστε στην συνέχιση ανάλογων εκπαιδεύσεων στο μέλλον».

“Η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα αλλά πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν”

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γ. Πατούλης, σχετικά με το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής τόνισε: «Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης. Αν και η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε μεγάλους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στέκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, με συνεχή προγράμματα πρόληψης, καθότι «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν»».

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο τίμησε με την παρουσία της η αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης, κυρία Δήμητρα Σκοπελίτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ