Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Παρουσία κυβερνητικών στελεχών ορκίστηκε ξανά Δήμαρχος Μεταμόρφωσης ο Σ. Σαραούδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της πόλης τελέστηκε χθες Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η θητεία του οποίου ξεκινά την 1 Ιανουαρίου 2024.

Η εκδήλωση άρχισε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία- θρησκευτική και πολιτική- των δημοτικών συμβούλων.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο καθιερωμένος χαιρετισμός του Δημάρχου, ο οποίος, έντονα συγκινημένος, αφού περιληπτικά παρουσίασε τους στόχους των ετών 2024-2028, ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους συνεργάτες του για όσα έχουν πετύχει, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους καθώς τα έργα και οι προκλήσεις είναι πολλές.

Συγκεκριμένα, η εντυπωσιακή παρουσία των πολιτών, καθώς και η αναφορά σε πρόσωπα που δεν είναι πλέον εν ζωή και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική του διαδρομή έφεραν δάκρυα στα μάτια του δημάρχου αρκετές φορές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Στο πολιτικό κομμάτι, ο δήμαρχος ανέφερε στην ομιλία του τη μεγάλη του υπερηφάνεια για όσα πέτυχε η δημοτική αρχή την περίοδο που ολοκληρώνεται και δεσμεύτηκε πως η πενταετία που ξεκινάει θα είναι ακόμα καλύτερη για τον δήμο και την κοινωνία. Μάλιστα, κατά την σύντομη – σχετικά – ομιλία του αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνει και τα οποία παρουσιάσαμε στο πρόσφατο ρεπορτάζ για το τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το νέο έτος. Ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που ο δήμαρχος αναφέρθηκε ονομαστικά σε όσους βοήθησαν ώστε να γίνουν τα σημαντικά έργα στην πόλη αλλά και όσους στάθηκαν δίπλα του όλη αυτήν την περίοδο, από τους δημοτικούς συμβούλους της “Ελπίδας”, τους συνεργάτες του, μέχρι την οικογένειά του.

 

 

 

Το πνεύμα ενότητας φάνηκε και όταν δόθηκε από τον Στράτο Σαραούδα ο λόγος σε δύο προηγούμενους Δημάρχους, τον κ. Γιάννη Χριστονάκη και τον κ. Μιλτιάδη Καρπέτα, οι οποίοι ευχήθηκαν «καλή επιτυχία» στη νέα δημοτική αρχή, ενώ ο κ. Καρπέτας εξέφρασε μάλιστα την ευχή και πίστη του ότι η επόμενη πενταετία θα είναι μια «χρυσή πενταετία» για τη Μεταμόρφωση.

 

 

 

 

 

Ο λόγος δόθηκε και στον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς του με τη Μεταμόρφωση, για την περίοδο που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Μεταμόρφωσης και συνεργάστηκε με τον Στράτο Σαραούδα ως αντιδήμαρχο τότε. Τόνισε μάλιστα ότι θα είναι δίπλα στη διοίκηση και τον φίλο Δήμαρχο, για να γυρίσει οριστικά η Μεταμόρφωση σελίδα και να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: “Θέλω να σας διαβεβαιώσω ακόμα και για αυτούς που σήμερα δεν είναι εδώ, ο Τάκης Παπαχρυσάνθου, ο Δημήτρης Τζίτζιφας, ο Αντώνης Μαϊτός κ.α., έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στον τόπο, και είμαι σίγουρος ότι τόσο ο Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Γιάννης Χριστονάκης θα είναι περήφανοι για όλα όσα έχουν γίνει και να είστε σίγουροι ότι θα είστε περήφανοι για τα επόμενα πέντε χρόνια οι Κουκουβάουνες, η Μεταμόρφωση, κάθε γειτονιά αυτής της όμορφης πόλης θα μπορέσει να καταλάβει τι σημαίνει συνεργασία, συνεννόηση, συντονισμός. Είμαι εδώ για να είμαι χρήσιμος, αυτό είναι το στοίχημα σε όλη μου τη ζωή. Πόσο μάλλον σε μία γειτονιά που αγάπησα και σηματοδοτεί το απόλυτο ξεκίνημα μου.”

 

 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος εξήρε το έργο που έχει γίνει στην πόλη, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση, οι βουλευτές και οι Υπουργοί του βορείου τομέα είναι δίπλα στη Μεταμόρφωση, ενώ ευχήθηκε μια καλή και παραγωγική θητεία.

Μια ευχή που επανέλαβε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Αθηνά Λινού, εξαίροντας το κάλεσμα του Δημάρχου για ενότητα και προσθέτοντας ότι βρίσκεται επίσης στη διάθεση και το πλευρό της Μεταμόρφωσης.

 

 

 

 

Στο ίδιο μήκος «κύματος» ήταν και ο χαιρετισμός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου και νυν γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μάλιστα τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Διοικητές των Σωμάτων Ασφάλειας, η αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος, και Βουλευτής, κα Ζωή Ράπτη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κεχρής, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Τάσος Μαυρίδης, ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, o περιφερειακός σύμβουλος, κ. Νίκος Χιωτάκης και η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κα Άρια Αγάτσα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ