Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

“Ροντέο” για το αναψυκτήριο στη Μεταμόρφωση – Άνω κάτω έγινε για άλλη μία φορά το Δ.Σ. της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα …κατορθώματα του γνωστού πολιτικού της κεντρικής πολιτικής σκηνής, κ. Παύλου Πολάκη, φαίνεται πως έχουν ζηλέψει κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο της Μεταμόρφωσης και μετατρέπουν κάθε συνεδρίαση του Σώματος σε ένα πρωτοφανές ροντέο, με άγριες και απρεπείς εκφράσεις που δεν επιτρέπουν τελικά την ομαλή διεξαγωγή της.

Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης ζητήθηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα από τη συμμαχία πολιτών και τους ανεξαρτητοποιημένους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Δημήτρη Τσίκνα και Νίκο Ζυγούνα να τεθεί ξανά το θέμα του αναψυκτηρίου στο σκεπαστό της Αττικής Οδού, με αφορμή την δημοπρασία που έχει προγραμματιστεί να γίνει για την εκμίσθωσή του, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, ώρα 10:00-11:00 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου.

Δ. Τσίκνας: Πρόταση για αυτοψία του χώρου

Την εισήγηση έκανε εκπροσωπώντας και την παράταξη της συμμαχίας πολιτών ο κ. Τσίκνας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Στην περιγραφή του μίσθιου δεν προκύπτει ξεκάθαρα η συνολική επιφάνεια των στεγασμένων χώρων, των αίθριων και του περιβάλλοντος χώρου και δημιουργούνται ασάφειες για το τι πρόκειται να εκμισθωθεί από το δήμο” και προχώρησε στην παρακάτω πρόταση ο ανεξαρτητοποιημένος δημοτικός σύμβουλος: “Να γίνει αυτοψία και να καταγραφούν με σαφήνεια οι χώροι, με βάση το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής προς χρήση, ώστε να προστατευθεί και ο δήμος και ο ενοικιαστής και να είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς ενοικιάζεται και να αποφευχθούν τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα.”

Πιστή στις αρχές της η ΛΑΣΥ

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Παναγιώτης Μακρίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε στο κομμάτι που αφορά στο τι θα έπρεπε να γίνει στο συγκεκριμένο χώρο και όχι στο πως. Έτσι, ο κ. Μακρίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Είναι αδιανόητο για εμάς ότι η γη είναι εμπόρευμα. Ο δημόσιος χώρος θα έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό”. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μακρίδης ανέφερε πως η εκμίσθωση του χώρου θα βοηθήσει οικονομικά το δήμο αλλά θα αφήσει άλυτα όλα τα άλλα προβλήματα, όπως η έλλειψη χώρου πολιτισμού, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και γενικά η απουσία χώρων που χρειάζονται οι πολίτες για να περάσουν ον ελεύθερο χρόνο τους, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν. Και ολοκλήρωσε καταθέτοντας την πρόταση να γίνει εκεί Βιβλιοθήκη, Θέατρο ακόμα και αναψυκτήριο που θα προσφέρει δωρεάν όμως τις υπηρεσίες και τα προϊόντα στους πολίτες.

Αποχώρησε η Νέα Πορεία – Τι είπε ο κ. Σφυρής

Με ενδιαφέρον αναμένονταν οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της Νέας Πορείας, κ. Γιώργου Χρονόπουλου και του ανεξαρτητοποιημένου συμβούλου, κ. Θοδωρή Σφυρή, καθώς θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων στα εσωτερικά της μείζονος μειοψηφίας (Η ηγεσία της Νέας Πορείας και η πλειοψηφία των συμβούλων ήταν υπέρ του αναψυκτηρίου ενώ ο κ. Σφυρής , ο κ. Παπαδόπουλος και η κα Πατέλη ήταν υπέρ του ελεύθερου – πολιτιστικού χώρου). Από την πλευρά του ο κ. Χρονόπουλος, πριν ακόμα κάνει την εισήγησή του ο κ. Τσίκνας ανακοίνωσε ότι η Νέα Πορεία θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, καθώς ότι ήταν να ειπωθεί για το συγκεκριμένο θέμα έχει ειπωθεί και επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας του χώρου ως αναψυκτηρίου. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Νέας Πορείας ενημέρωσε πως στην οικονομική επιτροπή καταψήφισε το θέμα γιατί διαφωνούσε με τους όρους που είχε θέσει ο δήμος στην δημοπρασία. Πάντως ο δήμαρχος παρενέβη και είπε πως έγιναν οι αλλαγές που ζήτησε ο κ. Χρονόπουλος και συμφώνησε μαζί του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σφυρής στην σύντομη παρέμβασή του τόνισε πως πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα για εκείνον, καθώς ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της διαφωνίας του με τον πρώην Συνδυασμό του. Για το τεχνικό μέρος είπε πως θα πρέπει όλα να είναι νόμιμα προφανώς αλλά τόνισε πως δεν είναι αυτό το κύριο. Το κύριο είναι, συνέχισε ο κ. Σφυρής, πως αυτός ο χώρος είναι από τους ελάχιστους ελεύθερους στο κέντρο της πόλης και θα πρέπει να αξιοποιηθεί για μία σειρά από δράσεις για τη νεολαία και τον πολιτισμό, ακόμα και για πινακοθήκη, θερινό σινεμά κ.α.

Σ. Σαραούδας: Μην εμποδίζετε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην Μεταμόρφωση

Αφού άκουσε όλες τις τοποθετήσεις ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, είπε στην απάντησή του: “Οι όροι που θέσαμε για την δημοπρασία είναι ξεκάθαροι, καθώς φτιάχτηκαν από την οικονομική και νομική υπηρεσία του δήμου. Έτσι κι αλλιώς τους θέσαμε υπόψιν όλων σας στην οικονομική επιτροπή και ζητήσαμε να μας πείτε τις αλλαγές που θέλετε να γίνουν. Επίσης, για να λειτουργήσει στη συνέχεια το αναψυκτήριο θα πρέπει να βγάλει άδεια λειτουργίας και θα πρέπει να έχει όλα αυτά που αναφέρατε πριν ενώ και για να καταθέσουν προσφορές θα το ελέγξουν οι μηχανικοί τους.”

Αφήνοντας το τεχνικό μέρος ο κ. Σαραούδας μπήκε και στο πολιτικό λέγοντας: “Μην εμποδίζετε αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην Μεταμόρφωση. Εμείς θα το κρατήσουμε ως αναψυκτήριο και δεν θα επιτρέψουμε άλλες χρήσεις, όπως βραδινό κέντρο που γινόταν παλιότερα”.

Και ολοκλήρωσε σημειώνοντας προς τον πρώην συνεργάτη του: “Αν ακολουθήσουμε τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίκνας θα μειώσουμε την αξία των ακινήτων του δήμου.”

Και η ώρα του …show

Η αναφορά του δημάρχου ότι με τα όσα είπε ο κ. Τσίκνας εκπροσωπώντας και τη συμμαχία πολιτών θα μειώσει την περιουσία του δήμου Μεταμόρφωσης προκάλεσαν την καθιερωμένη οργή του επικεφαλής της συμμαχίας πολιτών, ο οποίος αρχικά κατηγόρησε τον δήμαρχο για “νταλαβέρια με τη νύχτα”, ότι “στήνει ένα μπουζουξίδικο πάλι στην πλάτη της Μεταμόρφωσης” και ως αποκορύφωμα σε απόλυτο παροξυσμό αποκάλεσε 9 φορές – μετρημένες – ψεύτη τον δήμαρχο. Ο κ. Σαραούδας αρκέστηκε να απαντήσει ότι είναι η γνωστή ώρα των θεατρινισμών και έκανε αναφορά ακόμα και για εκβιασμό. Με παρέμβαση της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κας Δήμητρας Σκοπελίτη, η οποία έκανε και πρεμιέρα στη νέα της θέση, τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από κάποιες στιγμές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ