Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συμμετοχή του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνάντηση εργασίας για την ενεργό γήρανση του πληθυσμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συμμετείχε στη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας για την ενεργό γήρανση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), όπου παρουσιάστηκε ο οδηγός που συντάχθηκε με τη συνεργασία των μελών της ειδικής ομάδας με τίτλο «Ηγεσία της πόλης για κοινότητες φιλικές προς τους ηλικιωμένους στη μετά την πανδημία εποχή».

Ο οδηγός συντάχθηκε με τη συνεργασία του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, του Πανεπιστημίου Sheffield Hallam (Ηνωμένου Βασιλείου) και των 16 πόλεων μελών της Task Force για την Υγιή Γήρανση: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μπέλφαστ (Ηνωμένο Βασίλειο), Μπρνο (Τσέχια), Derry/Londonderry (Ηνωμένο Βασίλειο), Cankaya (Τουρκία), Gyor (Ουγγαρία), Χόρσενς (Δανία), Λόντζ (Πολωνία), Μεταμόρφωση (Ελλάδα), Muratpasa (Τουρκία), Newcastle (Ηνωμένο Βασίλειο), No sad (Σερβία), Ριέκα (Κροατία), Ούντινε (Ιταλία), Ουτρέχτη (Ολλανδία), Βιέννη (Αυστρία).

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που εφαρμόζουν οι πόλεις για κοινότητες φιλικές προς τους ηλικιωμένους.

Από το Δήμο Μεταμόρφωσης συμμετείχαν η Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημ.Υγείας, κα Μαρία Ντούρου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προαγωγής Δημ. Υγείας κ. Ιωάννης Φέρρας και η Ειδική Σύμβουλος για θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής κα Φανή Σιώρη.

Μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό εδώ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ