Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Σύσκεψη στην Κοινωνική Υπηρεσία Μεταμόρφωσης για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Χθες, στις 24/09/2024 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης συναντήθηκαν οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Δομών (Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο), η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής με την επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Μεταμόρφωσης κυρίες Θεοδώρου Ράνια (Ψυχολόγο) και κ. Στεργίου Κατερίνα (Κοινωνική Λειτουργό).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη παροχή στήριξης σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Δήμου.

“Στόχος της συνάντησης μέσω της συνεργασίας μας είναι η έγκαιρη διάγνωση στις μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών, η ενδυνάμωση των παιδιών της σχολικής κοινότητας στο πλαίσιο μέσα από προγράμματα παρέμβασης για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε η υλοποίηση δράσεων και να αποτελέσουμε το συνδετικό κρίκο μεταξύ σχολείου, οικογένειας και υπηρεσιών ώστε να υπάρχει ολιστική στήριξη των παιδιών”, δήλωσαν οι συμμετέχοντες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ