Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΥΠΕΣ: 1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάστασ των Σφαγείων στον Ταύρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει πράξη τη δέσμευσή του για αποκατάσταση των π.Σφαγείων στον Ταύρο τα οποία είχαν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά στα τέλη του Ιουλίου 2020.

Ο ίδιος ενέκρινε πίστωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό την αποκατάσταση των εμβληματικών αυτών κτιρίων.

Η χρηματοδότηση εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να μην στερηθεί ο Δήμος χρήματα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στο οποίο υποβάλλει προτάσεις για άλλα έργα στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου στο αίτημά μας για την αποκατάσταση των ιστορικών π. Σφαγείων στην πόλη μας. Με την ενέργειά του αυτή ο Υπουργός κράτησε τον λόγο του αποστομώνοντας όλους όσους το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία. Δυστυχώς όμως για αυτούς διαψεύσθηκαν για μία ακόμα φορά. Τα πικρόχολα σχόλια που είχαν εκφράσει ας τα κρατήσουν για τον εαυτό τους. Εμείς κρατάμε την ελπίδα ζωντανή με έργο για τους πολίτες και την κοινωνία. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για την απόφαση έγκρισης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος την συνυπέγραψε λόγω αρμοδιότητας στα θέματα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως επίσης και τους βουλευτές των κομμάτων οι οποίοι στήριξαν το αίτημά μας. Η κοινωνία γνωρίζει ποιοι εργάζονται και ποιοι προσφέρουν στην πόλη. Τα Σφαγεία θα ξανακτιστούν και θα αποδοθούν στον Δήμο και στους πολίτες του Ταύρου. Γιατί εμείς τιμούμε τους πολίτες και την εμπιστοσύνη τους με σεβασμό και έργο».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ