Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

“Αλησμόνητες Πατρίδες”: Μικροί και μεγάλη επισκέφθηκαν την ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκλήρωσε τον Α΄ κύκλο της, η έκθεση φωτογραφίας για τις Αλησμόνητες Πατρίδες που διοργάνωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του δήμου Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης που έχουν προγραμματίσει η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας Φ.Η.Χ. και οι δήμοι Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου Αττικής.

Το έτος 2022 ονομάστηκε ΕΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ –συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή- με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των προγόνων μας και να αναδειχθεί αφενός ο Μικρασιατικός Πολιτισμός και αφετέρου η μεγάλη και αποφασιστική συμβολή των προσφύγων στη διαμόρφωση και την πορεία της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και της πνευματικής ζωής της.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους απλούς επισκέπτες και τους συλλόγους που επισκέφθηκαν την έκθεσή μας, τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, τους δασκάλους και καθηγητές που έφεραν τα παιδιά και τους μαθητές στην έκθεση παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας Covid-19, και που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μας.

 

 

Σε αυτή τη μεγάλη Εθνική προσπάθεια μνήμης πρέπει ΟΛΟΙ να συνδράμουμε! Μικροί και μεγάλοι, σε όποιο βαθμό συμμετοχής δυνάμεθα.
Τα φώτα της έκθεσης έσβησαν προσωρινά…αλλά σύντομα η έκθεση θα συνεχίσει την πορεία της σε άλλες πόλεις της πατρίδας μας ενώ οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί προσεχώς μέσα στο 2022, θα είναι και πολλές και ποικίλες!

Να σας γνωρίσουμε επίσης ότι ξεκινήσαμε και πάλι να δεχόμαστε στα μουσεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της πανδημίας Covid-19, να τους ξεναγούμε στα μουσεία Λαογραφικό και Ταπητουργίας-Υφαντουργίας και να τους γνωρίζουμε για τις δύσκολες συνθήκες εγκατάστασης και διαβίωσης των προσφύγων στα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες.”, αναφέρει η διοίκηση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ