Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ. Κουτσούμπας από τη Νέα Ιωνία: “Το σύνθημά μας είναι ένα: Ελεύθεροι χώροι ανοιχτοί στον λαό”

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μαζική συγκέντρωση στην Αλσούπολη στη Ν. Ιωνία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η συγκέντρωση, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε σε καφενείο απέναντι απ’ το Παναιτώλιο. Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πέτρος Αλέπης μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ.

«Κριτήριο ψήφου πρέπει να γίνει και η στάση κάθε κόμματος απέναντι στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, της νεολαίας» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας: «Το θέμα που επιλέξαμε να αναδείξουμε σήμερα, η πάλη για τη διάσωση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, αφορά μια από αυτές τις ζωτικές ανάγκες. Και εδώ υπάρχει πλούσια πείρα για τη στάση και τα πεπραγμένα του καθενός.

 

 

 

Το δικό μας σύνθημα μας είναι ένα: Ελεύθεροι χώροι ανοιχτοί στον λαό – κλειστοί στα επιχειρηματικά συμφέροντα!».

Ακόμη ανέφερε: “Όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για όλα τα μεγάλα εργατικά λαϊκά προβλήματα, όπως και αυτών των ελεύθερων χώρων και εδώ στην περιοχή σας.

           Οι βουλευτές του ΚΚΕ έδωσαν το παρών, δίνοντας ακόμα περισσότερη δύναμη σε αυτούς τους αγώνες, έφεραν τα θέματα στη Βουλή, καταψήφισαν και έβαλαν όσα περισσότερα εμπόδια μπορούσαν -με βάση και την κοινοβουλευτική δύναμη που μας είχε δώσει ο λαός- στα σχέδια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος. Σε αυτήν την κατεύθυνση και ακόμη πιο δυναμικά θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα.

            Οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέες της Νέας Ιωνίας, μας αναγνώρισαν τα παραπάνω, δίνοντας στο ΚΚΕ 13,5% στις εκλογές του Μαΐου, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του Κόμματος στους Δήμους της Αττικής, όπου συνολικά το ΚΚΕ ήταν τρίτο κόμμα. Ψήφισαν κρίνοντας ποιους έχουν δει και ποιους δεν έχουν δει στο πλάι τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

            Τώρα, λοιπόν, έχετε κάθε συμφέρον να επιβεβαιώσετε αυτή σας την επιλογή. Να πάτε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά για να στείλετε ξανά στη Βουλή δύο κομμουνιστές βουλευτές από το Βόρειο Τομέα της Αθήνας, ακυρώνοντας την κλεψιά του νέου εκλογικού νόμου που θα ισχύσει.

            Το ίδιο συμφέρον έχουν και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι της πόλης που στενάζουν από τους φόρους, από τα ενοίκια, από τη γενική ακρίβεια που χτυπάει το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.

            Προφανώς, αγανάκτησαν, ακούγοντας πριν λίγες μέρες τον Μητσοτάκη εδώ από τη Νέα Ιωνία να λέει ότι δεν βλέπει ανοίκιαστο κατάστημα στο δήμο.

            Τους προειδοποιούμε αυτούς εκεί στη ΝΔ: Προσέξτε, μην έρχεστε με πολλή φόρα, γιατί κάπου θα βρείτε! Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη, όταν είναι δυνατό το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

            Στη μία βδομάδα που έμεινε, πάμε να κάνουμε τη νύχτα-μέρα. Να μην υπολογίσουμε την κούραση.

            Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, πάμε να βρούμε τους πάντες, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες.

            Με οργή, με καρδιά και με μυαλό, πάμε να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή μας!

            ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

 

Πριν την έναρξη της ομιλίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε την παιδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού κ.α., του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Νέας Ιωνίας που φιλοξενείται στο Παναιτώλιο, με έργα 170 μαθητών, παιδιών και εφήβων. Στον χώρο τον ξενάγησαν οι δάσκαλοι ζωγραφικής του ΟΠΑΝ Δ. Βάρβογλης και Μ. Κουμαριανού.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Θ. Χιώνης μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ