Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Δ.Σ. Ν. Ιωνίας: Μετωπική σύγκρουση για τις προσλήψεις express στο Δήμο 

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ν. Ιωνίας (16/3), κατόπιν έγγραφου ερωτήματος της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», τέθηκε επί τάπητος το θέμα με τις 73 προσλήψεις συμβασιούχων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, στις οποίες προχώρησε ο Δήμος προ ημερών, χρησιμοποιώντας διαδικασίες express ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες που εντοπίζονται στις υπηρεσίες λόγω των έκτακτων αναγκών.

Ειδικότερα, η αντιπολίτευση άσκησε σφοδρή κριτική στη Δήμαρχο για τον τρόπο που έγιναν οι συγκεκριμένες προσλήψεις, με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους να ζητούν να μάθουν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία προχώρησαν, τη συνολική διαδικασία που ακολουθήθηκε, καθώς και αν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την κάλυψη του μισθολογικού κόστους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την αρχική απάντηση-τοποθέτηση της Δημάρχου αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι συνέχισαν να θέτουν ερωτήματα για το συγκεκριμένο θέμα, κατηγορώντας παράλληλα την κα Θωμαΐδου για το γεγονός ότι “μέσα στα ονόματα των προσληφθέντων μπορεί κάποιος να διακρίνει μέλη της παράταξής της, συγγενείς αιρετών και μελών της δημοτικής αρχής” καθώς και ότι «η Δήμαρχος σπαταλά αλόγιστα τα χρήματα των πολιτών σε ρουσφετολογικές προσλήψεις» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Δ. Θωμαΐδου: “Οι προσλήψεις έγιναν με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών”

Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κα Δέσποινα Θωμαΐδου, στην τοποθέτησή της επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν κατόπιν υποδείξεων των υπηρεσιών και των κενών που εντοπίζονται σε αυτές, ενώ ενημέρωσε το σώμα ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. “Οι συγκεκριμένες προσλήψεις έγιναν βάσει των αναγκών των υπηρεσιών, οι οποίες πιστοποίησαν τις ανάγκες που υπάρχουν στα τμήματά τους. Ουσιαστικά έχει να κάνει με τα κενά στα τμήματα ώστε να μπορέσει η υπηρεσία να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της λόγω της πανδημίας και των θεμάτων που έχουν προκύψει στο μόνιμο προσωπικό, όπως η τηλεργασία, οι άδειες ειδικού σκοπού και οι ευπαθείς ομάδες. Η διαδικασία δεν έγινε μέσω ΑΣΕΠ αλλά μέσω του νόμου για τις έκτακτες ανάγκες. Στο συγκεκριμένο νόμο δεν γίνεται επίσημη ανακήρυξη αλλά μπορεί να βγει απόφαση κατευθείαν από τον εκάστοτε Δήμαρχο. Ο νόμος αυτός μας επιτρέπει αμέσως μετά την Οικονομική Επιτροπή να πάρουμε το προσωπικό που χρειάζεται. Θέλω να τονίσω ότι δεν γνωρίζω τα περισσότερα άτομα, αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, άλλωστε έχετε κάνει ερωτήσεις στην υπηρεσία και έχετε πάρει απαντήσεις. Έτσι έκριναν οι υπηρεσίες, όπως και εντόπισαν τα κενά που υπάρχουν και ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δυστυχώς δεν έγιναν με κοινωνικά κριτήρια, λυπάμαι γι’ αυτό, ωστόσο θεωρήθηκε ότι αυτοί που είχαν δουλέψει είχαν την κατάλληλη εμπειρία και γι’ αυτό προκρίθηκαν οι συγκεκριμένες προσλήψεις. Θα μπορούσα να πάρω 73 άτομα της προτίμησής μου εφόσον αυτό λέει ο νόμος, ωστόσο, δεν έκανα κάτι τέτοιο αλλά το ανακοίνωσα διαδικτυακά, έγιναν 700 αιτήσεις και υπήρξε χρόνος για να μπορέσει να το δει και να δηλώσει συμμετοχή ο όποιος ενδιαφερόμενος. Από εκεί και πέρα θεώρησα ότι έπρεπε να ακούσω και τελικά άκουσα τις υπηρεσίες. Δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.” 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ