Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εορτή Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής στη Ν. Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο για να προσκυνήσουν τόσο την νέα Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής, όσο και το Ιερό Λείψανό της.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Γαλ. γ’, 23 – δ’ 5) και στο πνευματικό κάλλος της Αγίας Παρασκευής, επισημαίνοντας κυρίως την βαθιά πίστη της Αγίας, η οποία την κατέστησε κατά χάριν θεό, ευχόμενος προς όλους ο Θεός να μας χαρίζει την αποκεκαλυμμένη πίστη της Αγίας Παρασκευής, η οποία είναι ικανή να μεταμορφώσει τον άνθρωπο και να τον οδηγήσει στην Βασιλεία των Ουρανών.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και ώρες 8:00μ.μ. – 12:15π.μ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Παντελεήμονος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ