Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Η Ένωση Γονέων Ν. Ιωνίας αντιστέκεται στη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Νέας Ιωνίας εκφράζει με ανακοίνωση την αντίθεσή της στην πρακτική να κατατίθενται τροπολογίες ή νομοσχέδια που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα “αιφνιδιαστικά”, με αφορμή την τροπολογία για την ζωντανή βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση των μαθημάτων στα σχολεία.

Την ίδια θέση έχουν εκφράσει και άλλοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς επίσης σφοδρή αντίδραση έχει εκφραστεί και από τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει:

“Εν  μέσω πανδημίας εντελώς ξαφνικά  κατατέθηκε τροπολογία η οποία προβλέπει ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων κατά τη διάρκεια της δια ζώσης διδασκαλίας.

 Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την  ανάλογη επιστημονική υποστήριξη, κρίνεται αναγκαία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης . Η καταγραφή των μαθημάτων όμως , ταυτόχρονα με την δια ζώσης εκπαίδευση , για άτομα τα οποία δεν μπορούν να συμμετέχουν λόγω ανωτέρας βίας  είναι εντελώς αντιεκπαιδευτική πρακτική και δεν προάγει την επαφή μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο εκπαιδευτικός στόχος της δια ζώσης εκπαίδευσης  δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μία αντιπαιδαγωγική  καταγραφή ενός μαθήματος διότι συνυπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως αλληλεπίδραση μεταξύ διδάσκοντος και μαθητών, ανάπτυξη άλλων ικανοτήτων πέρα από την ψυχρή καταγραφή ενός μαθήματος.

Εκτός αυτού φάσκουμε  και αντιφάσκουμε  όταν  το GDBR απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την καταγραφή μαθητών στον εκπαιδευτικό χώρο ( όπως πολύ σωστά έγινε με τη χρήση κινητών).

Εμείς οι γονείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς  δεν θα επιτρέψουμε να καταγράφονται τα παιδιά μας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι κάποιος  ελέγχει την ελεύθερη βούλησή  τους, καταγράφει τις ιδέες τους , τα όνειρά τους και τα πιστεύω τους, που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών μας.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ