Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Η παράταξη “Δύναμη Προοπτικής” επεσήμανε τα έργα που εκπόνησε την προηγούμενη 4ετία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ανακοίνωση της παράταξης “Δύναμη Προοπτικής” για την προσπάθεια οικειοποίησης των έργων που εκπόνησε την προηγούμενη 4ετία, από τον νέο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Π. Μανούρη.  

Εντέχνως ο κ. Μανούρης προσπαθεί να μειώσει το έργο της Δημοτικής μας Αρχής εκτός και αν βέβαια θέλει να θέσει τον πήχη πολύ χαμηλά. Ας είναι κι έτσι. Η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη.

Σε πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα ΕΚΦΡΑΣΗ αφού αραδιάζει, χωρίς να έχει προφανώς μελετήσει φακέλους και μελέτες, μια σειρά έργων και αναπτυξιακών προγραμμάτων που ωρίμασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (αποσιωπώντας κιόλας και τόσα που έγιναν την περίοδο της Δέσποινας Θωμαΐδου, π.χ. ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου – Λυκείου, καινούργια Λεωφορεία και πολλά άλλα) και σήμερα δημοπρατεί ο ίδιος, παρόλο που ήταν πολέμιος όλων αυτών όταν ήταν αντιπολίτευση, καλό θα είναι να κρατήσει τις επικρίσεις του και να παρουσιάσει τα δικά του κατορθώματα στην νέα περίοδο!

Ειδικότερα όμως και σε ό,τι αφορά αυτά που λέει οφείλουμε να του επισημάνουμε:

1. για τα μεγάλα έργα του Ο.Τ 150 και την πεζογέφυρα της Αλ. Παναγούλη βρήκαμε λανθασμένες μελέτες από τη Δημοτική Αρχή του κ. Γκότση, τις οποίες εκπονήσαμε από την αρχή και αφήσαμε έργα έτοιμα και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής. Να θυμίσουμε στον κ. Μανούρη ότι 1 μήνα πριν τις εκλογές , όταν επισκέφτηκε την πόλη μας ο τότε Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, ο ίδιος ήταν εκεί και τα άκουσε. Στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής την ίδια μέρα όλα αυτά γράφτηκαν και οι εξασφαλισμένες πιστώσεις ήταν άνω των 30. 000. 000 ευρώ! Τί προσπαθείτε άραγε να πείτε σήμερα στον Ιωνιωτικό λαό κ. Μανούρη;; Τί ίσχυε τότε και δεν ισχύει μερικούς μήνες μετά;;

2. το έργο των αντιπλημμυρικών που αναφέρετε, ολοκληρώθηκε πλην του τμήματος του Περισσού διότι αφορούσε και εδαφικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων για το οποίο δεν έδωσε την συγκατάθεσή του. Ο Δήμος μας δεν μπορούσε να κάνει κάτι γι’ αυτό.

3. Το αντιπλημμυρικό έργο στο κέντρο της πόλης και το υπόλοιπο κομμάτι της εργολαβίας ολοκληρώθηκε επί ημερών μας διότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Γκότση το είχε σταματήσει. Για μήνες ήταν σκαμμένο το κέντρο της πόλης. Δεν το είδατε;; Προφανώς, γιατί δεν ζείτε σε αυτήν την πόλη! Ρωτήστε τότε τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της πόλης να σας το πουν. Αρκετά τα παραμύθια κε Μανούρη!!

4. Αναφέρεστε σε σειρά προγραμμάτων που κατά την γνώμη σας καθυστέρησαν!! Έχετε υπ’ όψιν σας πως οι δημοπρασίες έργων και μελετών αφορούν κατά βάση την φέρουσα ικανότητα των υπηρεσιών του Δήμου και ανθρώπων τους οποίους σεβόμαστε μέσα στα πλαίσια των εργασιακών τους καθηκόντων και του απαιτούμενου χρόνου . Όμως από όλα αυτά που αναφέρετε δεν χάθηκε τίποτα. Προς τί λοιπόν η κινδυνολογία και η υπερπροσπάθεια σας να αποδείξετε σώνει και καλά ότι προσπαθείτε να σώσετε τις χρηματοδοτήσεις κλπ.. Μήπως θέλετε να τα οικειοποιηθείτε και να τα παρουσιάσετε ως έργα των δικών σας ημερών;; Διαφορετικά τι νόημα έχει αυτό που κάνετε;;

5. Σήμερα ο Δήμος μας δημοπρατεί 2.000.000 ευρώ, έργο Ψηφιακών εφαρμογών από το ΕΠ ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ. Ναι ή όχι;;

6. Το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ το οποίο δέχθηκε ως έργο χυδαία κριτική και δεν το ψηφίσατε, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ. Ναι ή όχι;; Για θυμηθείτε λίγο τί λέγατε πριν τις εκλογές;; Ναι εμείς ωριμάσαμε και εξασφαλίσαμε τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις αυτές.

7. Το «πρόβλημα» με το γήπεδο (αλλαγή ταρτάν και χλοοτάπητα) αφορά στο πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες μιας εργολαβίας υπογεγραμμένης που την βρήκατε έτοιμη! Πού βρίσκεται το πρόβλημα;; Κινδυνεύει η χρηματοδότηση του μήπως;;;

8. Στην πλατεία Αναπήρων και Μουταλάσκη, ξεκίνησαν οι εργασίες. Πρόκειται για έτοιμα έργα από την Δημοτική μας Αρχή. Αυτά γιατί δεν τα λέτε;; Ο κόσμος σήμερα στην Καλογρέζα δεν τα βλέπει;; Προς τι λοιπόν αυτή η μικροψυχία και το παραγοντιλίκι που προσπαθείτε να πουλήσετε;;

9. Το Αδριάνειο υδραγωγείο που αναφέρετε δεν είχε ποτέ απόφαση ένταξης από το Πράσινο Ταμείο αφενός και αφετέρου οι μελέτες πρέπει να εκπονηθούν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Η ευθύνη είναι δική τους, η προσπάθεια μας ήταν να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή! Για να ξέρουμε τί λέμε!

Είναι λυπηρό για μια νέα Δημοτική Αρχή να κοιτάζει πίσω και όχι μπροστά.

Η προσπάθεια σας να οικειοποιηθείτε το έργο της Δημοτικής μας Αρχής είναι εμφανές. Προφανώς φοβάστε να προχωρήσετε και να δείξετε εσείς τί θα κάνετε!!

Γι’ αυτό είστε απαξιωτικός γι’ αυτά που βρήκατε σε όλα τα επίπεδα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή , ενώ θα έπρεπε να είστε ευγνώμων γι’ αυτό.

Ακόμη και αυτήν τη στιγμή υπάρχει πληθώρα Δήμων που δεν έχουν κλείσει τον προϋπολογισμό τους και δεν μπορούν να προχωρήσουν το 2024 ενώ εσείς βρήκατε έναν προϋπολογισμό εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εσωτερικών, απόρροια του νοικοκυρέματος και της χρηστής διοίκησης της δικής μας περιόδου. Ωστόσο δεν το αναγνωρίζετε και μιλάτε για “καράβια στα βράχια” και κουραφέξαλα!!

Αλλάξτε ύφος γιατί η Ν. Ιωνία είναι λαϊκός Δήμος, απλών ανθρώπων που θέλουν ο τόπος μας να πάει μπροστά. Αν μπορείτε, έχει καλώς, διαφορετικά κοιτάξτε να κάνετε αυτά που αφήσαμε παρακαταθήκη στον τόπο και αφήστε την κινδυνολογία και τις φανφάρες που λανσάρουν άκριτα οι κονδυλοφόροι σας”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ